|

Wonton Çorbası Nasıl Yapılır? Sebzeli Wonton Çorbası Tarifi

Çin mutfağına ait bir sebzeli mantı çorbası olarak ifade edilebilecek olan Wonton çorbası restoranların yanı sıra evlerde de yapılabilmektedir. Kabak, brokoli, fasulye, havuç gibi birçok sebzeden yapılan ve bildiğimiz mantı ile buluşan Wonton çorbası Türk damak zevkine de uyum sağlamaktadır. Peki, Wonton çorbası nasıl yapılır? Wonton çorbası hamuru nasıl yapılır? Wonton çorbasında hangi sebzeler kullanılır? İşte nefis Wonton çorbası tarifi...

21:28 - 21/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 21:36 - 21/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
wonton
wonton

İçerisine konulan bol sebze çeşidi ile son derece sağlıklı ve besleyici olan Wonton çorbası Çin mutfağına ait bir yemektir. Wonton çorbası her ne kadar çorba olarak bilinse de aslında içerisine konulan mantılar ile doyurucu bir ana yemek olarak da tüketilebilir.

WONTON ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 kahve fincanı un

1 adet yumurta

Yarım kahve fincanı su

1 çay kaşığı tuz

Sos için:

2 çorba kaşığı susam yağı

2 diş sarımsak

10 su bardağı tavuk suyu

1 çorba kaşığı soya sosu

5 su bardağı su

İç harç için:

2 çorba kaşığı sıvı yağ

400 gram dana kıyma

1 çorba kaşığı susam yağı

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı toz zencefil

2 çorba kaşığı soya sosu

Üzerine: 4 dal kıyılmış taze soğan

YAPILIŞI

Un, yumurta, su ve tuzu yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın ve keserek 3x3 cm'lik kareler elde edin. Ayrı bir yerde tüm sos malzemesini 15 dakika pişirin. İç harç için, kızgın yağda tüm harç malzemesini sote edip soğumaya bırakın. Hamurların ortalarına harçtan pay edip, uçlarından kapatın. Hamurları sosun içine ekleyip, 10 dakika pişirin. Çorba kaselerine alıp, üzerine soğan serpiştirerek servis yapın.

#wonton çorbası
#vonton çorbası
#wonton çorbası tarifi
#wonton çorbası nasıl yapılır
#wonton tarifi
#vonton tarifi
3 yıl önce