|
Gazze’ye olası kara harekatı için nokta operasyonlar düzenleyen terörist İsrail hayaletler ile savaştı

Gazze’ye kara harekatı düzenlemek isteyen ABD ve İsrail Özel Kuvvetleri’nden oluşan bir birliğin keşif yapmak ve rehineleri kurtarmak için girdiği Gazze şeridinde vurulduğu ve ağır kayıplar verdiği Pentagon’un eski danışmanı Emekli Albay Macgregor tarafından açıklandı. İsrail’in şu ya da bu şekilde zaferini hayal edemediği gibi aynı zamanda İran ile savaş riski barındırdığı için çatışmanın ABD için de çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken Macgregor, ABD’nin askeri gücünün yakın tarihin en ‘zayıf noktasında’ olduğunu ve bu nedenle büyük çaplı bir çatışmaya müdahale etmeye hazır olmadığını sözlerine ekledi. Middle East Eye’in tünel operasyonunda İsrailli komandolara eşlik edeceğini öne sürdüğü Delta Force, ABD’nin en kalifiye özel harekât birimi olarak biliniyor. Resmi ismi, “1. Özel Kuvvetler Operasyonel Delta Kolu.” Vietnam Savaşı’na kadar gayrı nizami harbe odaklanan Delta Force, savaş sonrası doğrudan eylem özel görev birimi olarak göreve başladı. Birincil görevleri, anti terörizm, isyan karşıtlığı ve ulusal arabuluculuk operasyonları... Bu gizli görevler dahilinde rehine kurtarmak, baskın yapmak ve gizli düşman güçlerini ortadan kaldırmak bulunuyor.

Operasyonel olarak en üst derecede özel savaş eğitimi almış Delta Force ve İsrail Özel Kuvvetleri’nden oluşan birliğin İzzettin El Kassam Tugayları mücahitlerince Gazze tünelinde etkisiz hale getirilmesi 500 kilometrelik bu şeridin ve Kassam Mücahitleri’nin ne kadar ölümcül olduklarının açık işaretlerini veriyor. Gazze’yi havadan bombalayarak Gazze Şeridi’ni ve mücahitlerini etkisiz hale getirmeye çalışan, havadan ve karadan obüslerle kadınları ve çocukları hastaneleri bombalayan terör devletleri ABD ve İsrail güçleri Gazze tünellerine girmeye korkuyorlar. Bu korkularını ise askeri taktik ve strateji olarak örtmeye çalışan bu insanlıktan nasibini almamış bu seri katiller sürüsü Kassam Mücahitleri ile karşı karşıya gelmekten ölesiye korkuyorlar. Bureij Kampı’na düzenlenen saldırının komutanı Albay Yair Şalam, Filistin direnişi tarafından esir alındı. İşgal ordusu sözcüsü, “Güvenli olarak istihbarat alıp girdiğimiz bazı bölgelerde görüp tespit edemediğimiz bir güç bize saldırıp kayıplar verdiriyor.” dedi.

TERÖR DEVLETİ İSRAİL GÜÇLERİNİN GAZZE’YE KARADAN VE DENİZDEN GİRME TEŞEBBÜSLERİ YENİLGİYLE SONUÇLANDI

Gazze’ye şimdiye kadarki en ağır hava saldırısını düzenleyen İsrail askerlerinin Gazze’ye karadan ve denizden girme çabası hüsranla sonuçlandı. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’den bu yana en yoğun hava saldırısını gerçekleştiren İsrail güçlerinin havadan karadan ve denizden girme girişimlerine karşılık verdi. İsrail’de yayın yapan Kanal 14’ün askeri analisti, “İlk kara operasyonu tam bir hayal kırıklığı. Hükümet askerlerin canıyla kumar oynuyor” diyerek başarısızlığı itiraf etti. Bölgedeki çatışmalar sırasında çok sayıda İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı iddia ediliyor. İsrail’in saldırıları sürerken Hamas’tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Açıklamada, “Şafak saatleriyle birlikte dünya, direniş savaşçılarının Gazze’de savaştığı kahramanlık destanın etkilerini görecek” denildi Filistin medyasında yer alan haberlerde İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, ağır hava bombardımanının eşlik ettiği İsrail’in kara saldırısına Kornet füzeleri ile karşı koyduğu bildirildi. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin güneyinde İsrail güçlerinin denizden düzenlediği operasyon girişimini püskürttüklerini duyurdu. Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Cuma sabahı düşman (İsrail) Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kenti sahiline çıkarma operasyonu girişiminde bulundu.” ifadeleri kullanıldı.

Kassam Tugayları’nın İsrail güçlerini fark etmesinin ardından çatışma çıktığı kaydedilen açıklamada, İsrail’in birliğini kurtarmak için havadan müdahalede bulunduğu, birliğin ise arkasında bir miktar mühimmat

bırakarak kaçtığı belirtildi.

TERÖR DEVLETİ KATİL İSRAİL TÜNELLERE YENİ KİMYASAL SİLAHI ‘SÜNGER BOMBASI İLE SALDIRACAK

İngiliz mahreçli East Eye’a konuşan ismi gizli bir ABD yetkili İsrail komandolarının ABD Delta Force güçlerinin gözetiminde Gazze’nin kuzeyi ve sahillerine çıkarma yapacağını belirtti. Plana göre, komandolar Hamas’ın “Gazze metrosu” diye anılan tünellerine terör devleti İsrail’in uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni kimyasal silahı Sünger Bombası ile saldıracak. Terör devleti İsrail’in planlanan kara saldırılarında en büyük tehdit olarak gördüğü Gazze’deki yer altı tünelleri için yen bir silah geliştirdiği açıklandı. İsrail ordusundaki özel birliklerin, Gazze Şeridi’ne kara harekatına hazırlık için birkaç günden beri tünellere baskın yapma eğitimi aldıkları bilgisi paylaşılmıştı.

İsrail basınında yer alan haberlerde “İsrail askerleri, tünellerde Hamas unsurlarının olduğu yerleri bulmak için gelişmiş teknolojik araçlarıyla eğitim alıyor. Eğitim aynı zamanda, Gazze’deki tünellerin yerlerini bulup yıkmayı kapsıyor.” ifadelerin kullanılmıştı.

SÜNGER BOMBASI NEDİR?

Paylaşılan grafiğe göre swünger bombası, plastik bir kap içerisinde yer alan, iki ayrı sıvı maddeden oluşan, patlayıcı olmayan bir cihaz. Cihazın içinde yer alan ve sıvıları ayıran metal çubuk çıkarılıp tünel girişine atılıyor. Bu sayede sıvılar karışarak hızlı bir şekilde genleşiyor ve sertleşerek tünel girişini kapatıyor. Gazetenin haberine gizli silah, bir insanı saniyeler içinde kör edebiliyor. Bazı İsrail askerlerinin silahtaki karışımı yanlış kullandıkları için görme yetilerini kaybettiklerine yer veren İngiliz gazete, sünger bombasının detaylarına da yer verdi.

Sünger bombasıyla temas edilmesinin oldukça tehlikeli olduğunu belirten Telegraph, İsrail’in askerlerini tehlikeye atmamak için tünellerde robotlar ve insansız hava araçları kullanmayı denediğini yazdı.

Türkiye Yüzyılı’nda Cumhuriyetimizin kuruluşunun100’üncı yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileklerimle saygılarımı sunarım.

#İsrail
#Hamas
#Gazze
#Filistin
#Bülent Orakoğlu
6 ay önce
Gazze’ye olası kara harekatı için nokta operasyonlar düzenleyen terörist İsrail hayaletler ile savaştı
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî