|
Pazar Postası!

Sınır güvenliği konusunda Amerikalı politikacıların yaptığı açıklamaların doğruluğunu bizzat kontrol etmek istemiş, gazeteci James O"Keefe…

-Ne mi yapmış?

"Usame Bin Ladin kostümü giyerek" iki kez hiçbir problem yaşamadan Meksika sınırındaki Rio Grande nehrini geçmiş!

Beyaz Saray"ın internet sitesinde bir yıla yakın bir süredir yer alan, Obama"nın "Sınırlarımız hiçbir zaman korunmadığı kadar iyi korunuyor" şeklindeki sözleri…

İşte bu atraksiyondan sonra "alay konusu" olmuş…

"ABD"nin yanlış bilgilendirildiğini kanıtladık" diye konuşuyor, Amerikalı gazeteci:

-Eh, koltukları kabarıyor!

*

Merak ediyorum:

Rio Grande nehrini "sular seller gibi" geçen şu tepeden tırnağa/yukarıdan aşağıya/soldan sağa "investigative journalist" James…

2 Mayıs 2011"de Obama"nın dünyaya ilan ettiği devasa küresel yalan konusunda ne düşünüyor acaba?

"Pakistan"daki evine düzenlediğimiz askeri operasyonda El Kaide lideri Bin Ladin öldürüldü" diye açıklama yapan Başkan Obama"nın Atlantik Okyanusu"ndan bile daha büyük olan palavrasını…

-Aşabilir mi, James?

Derin hakikatle yüzleşmeye cesaret edebilir mi?

Soruyu şöyle de sorabiliriz:

20 Şubat 2007"de "böbrek yetmezliğinden öldüğü" kesin olan Usame Bin Ladin"in…

2 Mayıs 2011 tarihinde "Yalandan Öldürülme Töreni"ne!" iştirak etme ihtimalinin bulunmadığını Birleşik Devletler Basını neden yazamıyor veya niçin yazamaz?

"Anlı şanlı, itibarlı, saygın!" Wall Street Journal, New York Times, Washington Post, Washington Times…

-Kalmadı, USA Today verelim…

Bunların alayı, "Bin Ladin öldürüldü" kuyruklu yalanını neden deşifre edemez?

Vakti Dabılyu Bush"da New York Times Irak"ta olmayan "kitle imha silahı" haberlerini (yalanlarını) tefrika edebilmiş, şu dillere destan "itibarı!" da taban yapmıştı.

New York Times, "Ladin"in eceliyle öldüğü tarihte, Obama"nın Başkan seçilmesine daha 20 ay 12 gün vardı" diye bir manşet atabilir mi, mesela?

*

"NY Times kadar Amerikancı, Bild kadar Yeni Türkiye karşıtı" Baronsal Hürriyet"in 19 Ağustos 2014 tarihli manşetinde şu satırları okuduk:

-VUR EMRİ: Talimatı ABD Başkanı Obama verdi. CIA"in 100 ajanı, "Hayalet" lakaplı IŞİD lideri Bağdadi"nin peşine düştü. Bin Ladin"i de özel bir ekip öldürmüştü.

*

CIA ve NSA eski çalışanı Edward Snowden"ın "IŞİD"i CIA, Mossad ve MI6 birlikte kurdular" şeklindeki açıklamasını içeren (16 Ağustos 2014) habere Ecnebi Hürriyet nasıl bir muamele yaptı?

-Sarımsaklayıp da sakladı!

*

Hürriyet, 20 Ağustos"ta ilk sayfasından "IŞİD, kaçırılan Amerikalı gazeteci James Foley"in başını kesti" haberini kullandı:

Foley"in başının kesildiği video görüntüsündeki IŞİD celladının çok iyi İngilizce konuştuğu ortaya çıkınca, Hürriyet 21 Ağustos"ta "kafa konforunu yemek" zorunda kaldı:

-Londralı Cellat, başlığını atıverdi!

*

Takvim gazetesinin 16 Ağustos 2014 tarihli sürmanşetiyle yapalım, finali:

"Beş Mossad ajanı 10 Ağustos"tan önce Hatay"dan Türkiye"ye giriş yapmak istedi. Siyasi suikast hedefleyen bu ekip Türk timi tarafından sınırın ötesinde infaz edildi."

Axel Springer Kardeşliği"nin…

İsrailci Hürriyet"i mi?

-Bu habere gözlerini "fal taşı gibi" kapattı!

10 yıl önce
Pazar Postası!
Kuklaları oynatan Derin Kuklacılar?
‘Susadım çeşmeye varmaz olaydım’
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Kibirleri boyunlarını aşan muhterisler kim?