|
Milli sporculara eğitim desteği

Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz yıl bir proje başlattı. Başta bu projenin önemi anlaşıldı dersek yanılmış oluruz. Aslında olimpiyatları, spor karşılaşmalarını izlerken hepimizin “84 milyonluk ülkeyiz neden olimpiyatlarda doğru düzgün sporcumuz yok” diye içinden geçirdiğini biliyorum. İşte bu sorunun cevabının da eğitimde gizli olduğunu nihayet bakanlık anladı ve 52 vakıf üniversitesi, başlıca özel okul ve kolejlerde milli sporculara yüzde 100 burs imkânı sağlanması konusunda kurumlarla mutabakat protokolleri imzalamaya başladı. Geçtiğimiz yıl yapılan anlaşmalarla üniversitelere 2020 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre milli sporcular burslu yerleştirildi. Bu kapsamda en fazla burs sağlayan ilk üç üniversite olan Koç, Bahçeşehir ve Sabancı Üniversitelerine geçtiğimiz hafta bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından özel bir törenle teşekkür plaketleri verildi. Şimdi de bakanlık ikinci adımı atarak Türkiye’nin en büyük okullarıyla projenin ikinci adımını başlattı. Bu anlaşmayla 11 büyük özel okul grubu bu projeye dahil olmuş oldu.

Bu projeye göre Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından milli sporcu kadrosunda olduğu beyan edilen sporcular bu okullardan istedikleri okulda tam burslu olarak eğitimine devam edecek. Bu süre içinde hem eğitimlerini en iyi şekilde sürdürürken hem de spor alanında gelişimlerini sürdürebilecekler. Böylece ülkemizde imkansızlıktan dolayı kariyerini sürdüremeyen sporcu adaylarına çok önemli bir kapı açılmış oldu. Bu projeye en büyük desteği kuşkusuz Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı (BUEK) Enver Yücel veriyor. Çünkü Bahçeşehir Üniversitesi olarak zaten projeye ilk desteği veren Yücel, geçtiğimiz hafta verdiği bu destekten dolayı en fazla burs sağlayan üniversite olmuştu. Şimdi de sayıları 150’yi bulan Bahçeşehir Kolejleri ve sayıları 100’ün üstünde olan Uğur Okulları da bu projeye dahil olmuş durumda. Üstelik bu kurumlar ülkenin her yerinde olduğu için projeye Enver Yücel’in dahil olması tüm Türkiye’nin faydalanabilmesi adına çok büyük önem taşımaktadır diye düşünüyorum. Zaten protokol töreninde Yücel, eğitimde özellikle gelişmiş ülkelerde sporun eğitimle birlikte geliştiğine değiniyor.

Enver Yücel’e bu projeye neden bu kadar destek verdiklerini sordum. “Çok mutluyum” diye başladı, sonra “Bugün güzel bir gündü, sayın bakanımızın katılımıyla milli sporculara destek veren kurumlar, bir araya geldi. Eğitim kurumlarımızda, özellikle sporcu alt yapısının oluşturulmasına son derece önem veriyoruz. Türkiye genelinde basketbol takımımız olması vesilesiyle de her alanda olduğu gibi 9 bine yakın öğrenciye de aynı zamanda milli sporcu unvanı kazandırarak, ilerlemeye devam ediyoruz. Eğitim, spor ve sanatla bir arada olmalı. Eğer bir ülkede sporda başarı elde etmek istiyorsak, bunu öncelikle her alanda olduğu gibi eğitimden başlatmamız gerekiyor. Bununla ilgili totalde öğrencilerimize bütün Türkiye genelinde, bütün branşlarda 120 milyon değerinde burs veriyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda hedefimiz, öğrencilerimize sporu sevdirmek ve spor ile dünya arenasına çıkarak şanlı bayrağımızı dalgalandıracak öğrenciler yetiştirmek. Onun için gece gündüz çalışıyoruz” diye tamamladı. Yani bu işin ne anlama geldiğini o kadar iyi anlatıyor ki üstüne söz söylemeye gerek yok diye düşünüyorum.

Bu proje için başta Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür etmek gerekiyor. Sonra hiç düşünmeden destek olan vakıf üniversiteleri ve özel okullara teşekkür etmek lazım. Bu proje devam etmeli ve büyütülmelidir. Sonucunda göreceğiz ki bugün atılan tohumlar çok geçmeden bize uluslararası çok büyük başarılar olarak geri dönecektir.

#Milli sporcu
3 yıl önce
Milli sporculara eğitim desteği
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı