|

'2O11 Erzurum'un miladı olacak'

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011'de son virajda olduklarını söyledi. Küçükler, "2011 bu şehrin kaderinde milad olacak" dedi. Başkan Küçükler, Erzurum'un kış turizminde ülkenin önemli kavşak noktalarından biri olduğunu ifade etti.

Cemal Demircioğul
00:00 - 10/03/2010 Çarşamba
Güncelleme: 15:48 - 10/03/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
'2O11 Erzurum'un miladı olacak'
'2O11 Erzurum'un miladı olacak'

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011'de son virajda olduklarını söyledi. "2011 bu şehrin kaderinde milad olacak" diyen Başkan, Erzurum'un kış turizminde ülkenin önemli kavşak noktalarından biri olduğunu hatırlattı. Anadolu'nun zirvesi olan kentin olimpiyat ruhu ile ilk kez 2011'de tanışacağına vurgu yapan Küçükler, kış oyunlarına yönelik hazırlıklarında tamamlanma aşamasında olduğunu kaydetti. TOKİ ile yapılan kentsel dönüşüme yönelik çalışmalarda şehir tarihinde görülmemiş önemli projelere mühürlerini vuracaklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı, eski hayvan pazarının kötü görüntüsüne son vermek adına hızlandırılan çalışmalarda sona yaklaştıklarını açıkladı. Hasan-i Basri başta olmak üzere bir çok noktada kamulaştırma ve toplu konut atağına geçtiklerine temas eden Başkan,Yakutiye Palandöken ve Aziziye Belediyelerle birlikte gerçekleştirilen Toki çalışmasındaki engellerin aşıldığını ve Telsizler'deki gecekonduları da ortadan kaldıracaklarını ifade etti.


KAYSERİ GEZİSİ

Üç ayda bir gerçekleştirilen toplantılarda şehrül eminlerin Anadolu'da bir araya geldiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Bu şehir için gece gündüz durup dinlenmeden çalışıyoruz. Bu şehir artık kabuğunu kırmış ufku açık. Erzurum'u marka şehir yapma gayretimizi sürdüreceğimizi belirtmek.istiyorum" diye konuştu. Bundan sonraki toplantıların Erzurum, Samsun, Gaziantep ve Konya'da da devam edeceğini söyleyen Başkan Küçükler, bu toplantılarda sorunların masaya yatırıldığı birlikteliklerin, istişare geleneğini güçlendirdiğine dikkat çekti. Küçükler, bilgi ve deneyimlerin gözlemlendiği buluşmalarda hafif raylı sistem konusunda da çeşitli bilgiler aldığını söyleyerek, özgün tasarım ve projelerin toplantılarda dile getirildiğini hatırlattı.



14 yıl önce