|

Erzurumlulardan Çanakkale Şehitlerine 11 bin hatim

Anadolu Gençlik Derneği'nin Çanakkale Şehitleri için başlattığı "250 Bin Şehide 250 Bin Hatim" kampanyası kapsamında Erzurum'da toplam 11 bin hatim okundu.

Cemal Demırcıoğlu
00:00 - 23/03/2008 Pazar
Güncelleme: 18:33 - 23/03/2008 Pazar
Yeni Şafak
Erzurumlulardan Çanakkale Şehitlerine 11 bin hatim
Erzurumlulardan Çanakkale Şehitlerine 11 bin hatim

Anadolu Gençlik Derneği'nin Çanakkale Şehitleri için başlattığı "250 Bin Şehide 250 Bin Hatim" kampanyası kapsamında Erzurum'da toplam 11 bin hatim okunduğu bildirildi. Okunan hatimlerin duasını yapmak üzere Ulu Camii'nde Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası programı düzenlendi.

Erzurum'da okunan 11 bin hatimin duasını, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak yaparken, Ulu Camii görevlileri A. Kadir Düzenli, Emrullah Kaçar ve Yakup Tosunoğlu ise, Mevlid-i Şerif okudu. Ulu Camii'nde gerçekleştirilen programın ardından bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, "Anadolu Gençlik Derneği olarak Çanakkale Zaferimizin 93. yıl dönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz faaliyetlerden biri olan tüm şehitlerimize Hatim programımızın Erzurum'daki duası ve mevlit programını Ulu camimizde eda ediyoruz. 15 Mart'ta başlatmış olduğumuz hatim okuma programına hemşehrilerimiz henüz hatim programı bitmemesine rağmen yaklaşık 11 bin hatim okuyarak şehitlerimize hediye etmişlerdir." dedi.

İKİNCİSİ ÇANAKKALE'DE DÜZENLENECEK

Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Faik Çalık, başlattıkları hatim kampanyası kapsamında Erzurum'da okunan hatim sayısının 11 bin olduğunu açıklayarak, programın ikinci etabının ise, Çanakkale'de gerçekleştirileceğini bildirdi. Başkan Çalık, "Çanakkale Şehitliği'nde 30 bin gencin katılımıyla gerçekleştireceğimiz programda, yine yurt genelinde okunan hatimlerin duası yapılacak, mevlitler okutulacak" diye konuştu. Çalık, şöyle konuştu: "Çanakkale'de tüm halkımızın da katılımıyla Çanakkale Zaferi'ni kutlayacak ve şehitlerimiz anılacaktır. Düzenlenen program çerçevesinde Kur'an-r Kerim ziyafeti çekilecek, okunan hatimlerin duası yapılacaktır. Daha sonra uzman rehberler nezaretinde şehitlik anıtı gezilecek, şehitlerimiz kabirleri başında bir kez daha minnetle anılacaktır"




16 yıl önce