|

İnşaat güven işidir

Konya'da inşaat sektörünün çok sıkıntı içinde olmadığını ifade eden İbrahim Okka, bunda Konya'daki arzın, mali durumun, TOKİ ve belediyelerin etkisi olduğunu belirtti. Okka, inşaatın güven işi olduğunu söyledi.

İsmail Poçan
00:00 - 1/11/2009 Pazar
Güncelleme: 18:26 - 1/11/2009 Pazar
Yeni Şafak
İnşaat güven işidir
İnşaat güven işidir

Konya'da inşaat sektöründe hizmet veren Okkalar Şirketler Grubu Kurucu Başkanı İbrahim Okka, Konya ve İstanbul'da 1000'den fazla konut, sanayi sitesi, mağaza, iş merkezi ve dükkan kazandırdıklarını söyledi. Acil ev ihtiyacı olanların kriz öncesi evlerini aldığını dile getiren Okka, kriz sonrası vatandaşların evlerle pek ilgilenmediklerini söyledi. TOKİ'nin ve belediyelerin oyuncu değil düzenleyici olması gerektiğini belirten İbrahim Okka, "Belediyenin öncelikli görevi arsayı konut yapılacak hale getirmek olmalıdır. TOKİ'lerin de rekabet edilir düzeyde iş yapmaları sağlanmalıdır" dedi.

İnşaat sektörünün önümüzdeki dönemde iyi olacağına inandıklarını belirten İbrahim Okka, ”Konya mimarisinin her geçen gün gelişiyor olduğunu görmek bizi memnun ediyor. Konya'nın geleceği açık. Ancak yerleşim alanları daha doğru seçilmeli. Belediyeler maliyeti değil, güvenliği arttırıcı işler yapmalı" diye söyledi.


HIZ VE KALİTE ÖNEMLİ

Müşteri memnuniyetini odak alan bir şirket politikalarının olduğunu vurgulayan Okka, "Firmamız, kendisinden beklenen her türlü hizmeti alanındaki profesyonel kadrosu ve iş bitirmekteki hız ve kalitesiyle sunarak kendi sektörününde yerini almıştır. Yaptığımız konutu sattıktan sonra işimizin bitmiş olduğunu düşünmüyoruz. Satıştan sonra yapım esnasında oluşabilecek mühendislik hatalarına karşı garanti veriyoruz. Ayrıca dağıttığımız anket formları aracılığıyla müşterilerimizin arzu ve isteklerini belirliyoruz" diye konuştu. Konutlarda en uygun alım zamanı olduğunu ifade eden İbrahim Okka, "Yatırım yaptığı her noktada kalite, güven ve asgari bitirme süresini garanti eden, Türk halkının gereksinim duyduğu sektörel anlamda her alanda kaliteyi en uygun fiyata ve en kısa zaman diliminde sunmak ve kesinlikle müşteri memnuniyeti odaklı herkesin güven duyduğu bir şirket olarak hizmet vermektedir" dedi.


DEPREME DAYANIKLI PROJELER GEREKLİ

İnşaat sektöründe güvenliğin önemine dikkat çeken ve şirket politikaları arasında güvenliğin vazgeçilmez olduğunu belirten Okka, "Yaşanan depremler inşaatçıları daha temkinli olmaya yöneltti. Önceden deprem hesabı yoktu. Şimdi deprem dayanıklı projelerle yola devam ediliyor. Bu işin şakasının olmadığı mütahhitler tarafından anlaşıldı" diye konuştu.

Okkalar İnşaat A.Ş. olarak temel ve kalıcı amaçlarınını müşterilerine kalite, fiyat ve zaman konularındaki taleplerini sürekli bir şekilde karşılayarak ulusal alanda rekabet eden bir şirket olmak olduğunu belirten İbrahim Okka,"Bu amacımızı, çalışanlarımızın sürekli gelişmelerine olanak sağlayarak, çalışanlarımız arasında grup çalışmaları yaparak, görevlerini verimli bir şekilde yapmalarını ve yeteneklerini en iyi şekilde kullanmalarını temin ederek saygı ve sevgiye bağlı bir çalışma ortamı yaratarak, bütün bunların beraberinde getireceği yaratıcılığımızı ve kararlılığımızı çalışanlarımızla paylaşarak kol kola emin adımlarla ileriki hedeflerimize yürüyerek gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız" ifadesinde bulundu.


14 yıl önce