|

Konya-Musul işbirliği şart

Musul Ticaret Odası heyeti, Konya Ticaret Odası yönetimini ziyaret etti. Görüşmede, iki ülke arasındaki karşılıklı işbirliğin odalar arasındaki ilişkinin gelişmesine bağlı olduğu vurgulandı.

İsmail Poçan
00:00 - 22/10/2009 Perşembe
Güncelleme: 16:43 - 22/10/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Konya-Musul işbirliği şart
Konya-Musul işbirliği şart

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, Musul Ticaret Odası heyetini kabul etti. Musul Ticaret Odası Başkanı Mukbil Sıddık el Dabbagh, iki ülke arasındaki karşılıklı işbirliğin odalar arasındaki ilişkinin gelişmesine bağlı olduğunu söyledi. Hüseyin Üzülmez'in başkanlığındaki görüşmede; KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı B. İsmail Haydaroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Altuntaş, Mustafa Zöngür, Şükrü Doğan ile KTO Genel Sekreteri Mustafa Ödemiş de hazır bulundu. Hüseyin Üzülmez, kardeş şehir Musul'dan gelen heyeti Konya'da misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Dost ve kardeş ülke Irak'tan gelen Musul heyetini Mevlana diyarı Konya'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Irak yaşadığı zor günleri en kısa zamanda atlatacaktır. Böylelikle ilişkilerimiz de eski günlerine dönecektir” dedi. Heyete Konya ile ilgili bilgiler veren Başkan Üzülmez, “Konya Türkiye'nin önemli sanayi ve tarım şehirlerinden birisidir. Makine imalatı, otomotiv yan sanayi, ayakkabı, döküm sanayi ve gıda sektörleri Konya'da önemli yer tutmaktadır. Türkiye'de üretilen hububatın yüzde 30'u, şeker pancarının yüzde 35'i Konya'da üretilmektedir. Irak'la olan ticari ilişkilerimizin artması için her türlü işbirliğine hazırız" diye konuştu.


'TÜRKİYE'YLE İYİ İLİŞKİ İÇİNDE OLMALIYIZ'

Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta düzenlediği Irak ziyaretinin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri artırdığına dikkat çeken Üzülmez, Konya ve Musul arasında işbirliğinin iyi bir seviyeye gelmesi için Musul Ticaret Odası ile karşılıklı diyaloğun devam edeceğini sözlerine ekledi. Musul Ticaret Odası Başkanı Mukbil Sıddık el Dabbagh da Konya ile ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla Konya Ticaret Odası'nı ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Irak'ın sanayi ve ticaret alanında gelişmesi için Türkiye'yle iyi ilişki içinde olmalıyız. İki ülke arasındaki karşılıklı işbirliği Oda'lar arasındaki ilişkinin gelişmesine bağlıdır. Özellikle otomotiv yan sanayi ve inşaat sektörlerinde Konyalı firmaların Musul'da yatırım yapmaları için Konya Ticaret Odası'nın desteğini bekliyoruz. Konya'da düzenlenen uluslararası fuarlara Musul'un da katılması iki şehir arsındaki ticari ilişkileri yakınlaştıracaktır” şeklinde konuştu.

Toplantıda, Musul Ticaret Odası ile Konya Ticaret Odası'nın işbirliği protokolü imzalaması için gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.



15 yıl önce