|

Libya'ya desteğe hazırız

Libya heyetine başkanlık eden Najib Ohleda, KTO'ya tarım ve tarıma dayalı sanayide ortak yatırım teklif etti. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Sertçakar da, Libya heyetine yatırım konusunda her türlü desteği vereceklerini söyledi.

İsmail Poçan
00:00 - 8/11/2009 Pazar
Güncelleme: 18:40 - 8/11/2009 Pazar
Yeni Şafak
Libya'ya desteğe hazırız
Libya'ya desteğe hazırız

Libya Yatırım Kurumu Heyeti, Konya Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret etti. Ziyarete, Libya Yatırım Kurumu Heyeti Başkanı Najib Ohleda, Yatırım Kurumu Danışmanları Abdel Magid As İbrahim, Mehemed Mohamed Etmimi ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Uzmanı Hakan Akgün katıldı. KTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Sertçakar tarafından kabul edilen heyetle görüşmede Meclis Başkanı Seyit Karaca, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı B. İsmail Haydaroğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Zöngür ve Lütfi Can Başaran da hazır bulundu.

Konuk Libya heyetine Başkanlık eden Najib Ohleda, Mevlana şehri Konya'da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konya'nın tarım ile birlikte sanayi ve ticaret alanında gelişmiş bir şehir olduğunu ifade eden Najib Ohleda, “Konya'da yaptığımız incelemelerde sanayi ve ticaret alanında gelişmiş bir şehir olduğunu gördük. Libya'nın Konya'da yatırımda bulunması adına gerekli bilgiyi edinmek amacıyla buradayız. Bu bilgiler ışığında Konya'da yapabileceğimiz yatırım alanlarını değerlendireceğiz. Özellikle tarım ve tarıma dayalı sanayide ortak yatırım yapmak istiyoruz. Bu konuda Konya Ticaret Odası'nın desteğini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.


"ŞEKER TUZ VE UN ÜRETİMDE İLK SIRADAYIZ"

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Sertçakar da Libya heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Konya ve Libya arasında ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Konya sanayisi ve ticareti hakkında konuk heyete bilgi veren Sertçakar, “Konya tarımda Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biridir. Ülke çapında şeker, tuz ve un üretiminde ilk sıradayız. KOP projesinin tamamlanmasıyla tarımda daha ileri gidecek atılımları gerçekleştireceğiz. Makine imalatı, otomotiv yan sanayi, ayakkabı, döküm sanayi ve gıda sektörleri Konya'da önemli yer tutmaktadır. Ayrıca Konya'nın merkezi bir konumda olması lojistik olarak büyük bir avantaj getirmektedir. Libya'nın genel ithalatında Türkiye'nin payı yüzde 5 ile çok düşük bir seviyededir. Bundan sonraki dönemde Türkiye ile Libya arasındaki ticari ilişkilerin artmasını umut ediyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirerek Libya'nın Konya'da yapacağı yatırımlarda her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu. Konya'nın Türkiye'nin ikinci en büyük uluslararası fuar alanına sahip olduğunu vurgulayan Sertçakar, Libyalı firmaları Konya'da düzenlenen fuarlarda görmek istediklerini sözlerine ekledi.




14 yıl önce