|

Muş'ta hasat mevsimi başladı

Muş İl Tarım Müdürlüğü, Valilik tarafından gönderieln genelge doğrultusunda hasat denetim çalışmalrın başladı. Hasat mevsimi boyunca hem dane kaybını önlenecek hem de anız yakılmaması için sürekli kontrol sağlanacak.

Recai Deniz
00:00 - 13/07/2010 Salı
Güncelleme: 17:53 - 13/07/2010 Salı
Yeni Şafak
Muş'ta hasat mevsimi başladı
Muş'ta hasat mevsimi başladı

Muş'ta hasat mevsiminin başlaması ile birlikte İl Tarım Müdürlüğü de sıkı bir denetim çalışması içerisine girdi. Muş Valiliği tarafından çiftçilere gönderilen 'biçerdöverlerle hasatta tarla kontrolleri ve anız yakımlarının önlenmesi' ile ilgili genelge doğrultusunda çalışmalara başlayan Tarım Müdürlüğü ekipleri, hasat mevsimi boyunca hem dane kaybını önleyecek hem de anız yakılmaması için sürekli kontrol sağlayacaklar. Muş İl Tarım Müdürlüğü hasat mevsimi boyunca görev yapacak 13 kişiden oluşan 6 ekip oluşturup, çiftçilerin daha az zararla hasat mevsimini bitirmeleri için çalışıyor. Muş İl Tarım Müdürlüğü dane kayıplarını önlemek için 13 kişiden oluşan 6 ekip oluşturdu. Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulan bu ekipler hasat mevsimi boyunca Muş Ovası'nda sürekli olarak biçerdöver kontrolü yapıyorlar.


BU YIL VERİM 220 KİLOGRAM DEKAR CİVARINDA

Birim alanda elde edilen tahıl üretiminin arttırılması için gerekli olan çalışmaları yapan İl Tarım Müdürlüğü, Muşlu çiftçilerin birim alanda daha fazla ürün elde etmeleri için hafta içi ve hafta sonu hasat yapan çiftçilerin arazilerinde sürekli olarak kontrol yapıyorlar. Muş Ovası'nda hasat yapan çiftçilerin dane kayıplarını kontrol eden Muş İl Tarım Müdürlüğü teknik elemanlarından Nizamettin Özarslan, İl Tarım Müdürlüğü tarafından her ilçeye birer ekip verdiklerini ve bu ekiplerin hem dane kayıplarını kontrol edeceğini hem de anız yakımlarına engel olacaklarını ifade etti. Bugüne kadar yapılan denetimler sonucunda yüzde bir civarında dane kaybının söz konusu olduğunu ifade eden Nizamettin Özarslan, bunun ise Muş için sevindirici bir durum olduğunu kaydetti. Biçerdöver kontrolü yapan İl Tarım Müdürlüğü Teknik elemanlarından Nizamettin Özarslan geçen yıl buğdayda verimin 178 kilogram dekar olduğunu bu rakamın bu yıl ise 220 kilogram dekar civarında beklentilerinin olduğunu hatırlattı.


14 yıl önce