|

Akşehir Seçim Sonuçları 2024 - Konya Akşehir Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Akşehir Oy Oranları Sonuçları

Konya Akşehir Belediye Başkanı 2024 yerel seçimleri ile belli oluyor. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimde seçim sonuçları ekranı Yenişafak’ta olacak. 31 ilçeye sahip olan Konya’da ilçe ilçe seçim sonuçları ve adayların oy oranları anbean takip edilecek. 31 Mart akşamı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanacak Akşehir yerel seçim sonuçları 2024 verilerine; il ve ilçe özelinde sayılacak oy oranlarına yenisafak.com seçim sayfasından ulaşabilir ve canlı takip edebilirsiniz. Akşehir seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Akşehir seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları haberimizde.

13:10 - 31/03/2024 Sunday
Güncelleme: 22:39 - 29/03/2024 Friday
Yeni Şafak
Akşehir seçim sonuçları
Akşehir seçim sonuçları

Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Yerel seçim, 34 siyasi partinin katılımıyla Türkiye'nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde yapılarak yerel yönetimleri yeniden şekillendirecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle, seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek. Seçim sonuçları il il, ilçe ilçe oy oranları ile canlı olarak "Yenişafak seçim 2024 sayfası" üzerinden takip edilebilecek. Konya Akşehir seçim sonuçları da yenisafak.com’da yer alacak.

Akşehir Seçim Sonuçları 2024

Akşehir ilçesi dahil olmak üzere, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin sonuçları hakkında daha fazla bilgi ve detay için Yenişafak seçim 2024 sayfasını takip edebilirsiniz. Seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek ve Akşehir seçim sonuçlarına dair tüm bilgiler anlık olarak paylaşılacak.

Akşehir 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

AK PARTİ - Salih Akkaya %49,4

İYİ Parti - Osman Fedai %41,7

CHP - Eyüp Oyan %7,46

BĞMSZ - Mustafa Doğan %0,42

DP - İbrahim Uçar %0,37

Akşehir 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Bağımsız Türkiye Partisi Nuri Karadeniz - (Konya / Akşehir)

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Osman Erdal - (Konya / Akşehir)

Halkın Kurtuluş Partisi Özkan Kılıçaslan - (Konya / Akşehir)

Büyük Birlik Partisi Süleyman Mutlu - (Konya / Akşehir)

Adalet ve Kalkınma Partisi Yusuf Kahraman - (Konya / Akşehir)

Akşehir Hakkında

Konya ilinin Akşehir ilçesi, merkeze yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta bulunmakta olup, 2020 yılı verilerine göre yaklaşık 150,000 kişilik bir nüfusa sahiptir. Coğrafi olarak, Akşehir gölü ile çevrili ve çevresi ovalık bir araziye sahiptir, ancak ilçenin kuzeydoğusunda Sultan Dağları gibi yükseltiler de bulunmaktadır. Tarihi bakımdan Akşehir, antik çağlardan beri önemli bir yerleşim yeri olmuştur ve Anadolu'nun çeşitli medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Özellikle Mevlana Celaleddin Rumi'nin doğum yeri olmasıyla bilinir ve Mevlevilik tarikatının merkezlerinden biridir. Bunun yanı sıra, tarihi Akşehir Kalesi ve çeşitli tarihi camileriyle de dikkat çeker. Akşehir, kültürel ve tarihi zenginliğiyle Konya ilinin önemli ilçelerinden biridir.



#Akşehir seçim sonuçları
#Akşehir yerel seçim seçim sonucu
#Akşehir seçim sonuçları 2024
#Akşehir oy oranı
#Akşehir oy sonuçları
1 month ago