|

Bafetimbi Gomis İstanbul’da-Galatasaray transfer haberleri

Galatasaray’ın yeni transferi Bafetimbi Gomis, İstanbul’a geldi.

Yeni Şafak
17:13 - 28/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:18 - 28/06/2017 Çarşamba
IHA
Bafetimbi Gomis İstanbul’da
Bafetimbi Gomis İstanbul’da

Galatasaray’ın yeni transferi Bafetimbi Gomis, İstanbul’a geldi. Sarı-kırmızılı takımın geçtiğimiz gün transfer görüşmelerine başlandığını duyurduğu Fransız futbolcu Gomis, İstanbul’a geldi. 16.30 sularında Atatürk Havalimanı’na inen 31 yaşındaki forveti kalabalık bir taraftar grubu sevgi gösterileriyle karşıladı.

Taraftarların yoğun ilgisi karşısında ilerlemekte zorlanan Gomis, güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrıldı. Geçtiğimiz sezon Marsilya’da görev alan yıldız oyuncu sezonu 20 gol, 3 asistlik performansla tamamlamıştı.

Gomis, Olympique Marsilya'ya veda etti

Galatasaray'ın transfer görüşmelerine başladığını açıkladığı Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis, geçen sezon forma giydiği Olympique Marsilya için veda mesajı yayımladı.

Gomis, sosyal medyadaki Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Olympique Marsilya Kulübüne teşekkür ederek, "Böylesine önemli bir kulüpte oynadığım için mutluyum. Kulübün yeni projesinin bir parçası olmak önemliydi. Sezon başında bize verilen tek hedef, Avrupa kupalarına katılmaktı. Bunun gerçekleşmesine takım arkadaşlarımla katkıda bulunmaktan memnunum." ifadelerini kullandı.

Her zaman Olympique Marsilya'nın taraftarı olacağını aktaran 31 yaşındaki golcü futbolcu, "Bugün yeni bir sayfa açıyorum. Kalbimdeki dostlar, kardeşler, stat, şehir ve aileyle yeni bir deneyim için ayrılıyorum. Marsilya için en iyisini diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz ekibi Swansea City'nin geçen sezon Olympique Marsilya'ya kiraladığı Gomis, Fransız temsilcisinde çıktığı 34 maçta 21 gol kaydetti.

Gomis’in kariyeri

Galatasaray’ın yeni transferi Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis, kariyeri boyunca 522 maça çıktı. Bu müsabakalarda golcü futbolcu 188 kez fileleri havalandırırken, 45 de asist yaptı.

Yeni sezon çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Premier Lig ekiplerinden Swansea City’de forma giyen Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis’i kadrosun kattı. Gomis, kariyerine Ligue 1 ekiplerinden Saint-Etienne’de 2003 yılında başladı. Yıldız futbolcu, 2005 yılında kiralık olarak yine Fransa ekiplerinden Troyes’e gitti. 2009 yılına kadar Saint-Etienne’da top koşturan golcü futbolcu, daha sonra Olimpik Lyon’a transfer oldu.

İlk yurt dışı deneyimi İngiltere

5 sene sonra ilk yurt dışı dönemini yaşayan Gomis, Premier Lig takımlarından Swansea City’e 10 milyon Euro’ya transfer oldu. İngiltere’de 2 yıl forma giyen başarılı futbolcu, tekrar ülkesine döndü. 31 yaşındaki futbolcu, 2016 yılında Olimpik Marsilya’ya kiralık olarak forma giydi.

Gomis, Fransa Milli Takımı ile 12 müsabakaya çıktı ve 3 gol kaydetti. Golcü futbolcu kariyerinde toplam 522 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 188 kez fileleri havalandırırken, 45 de asist yaptı. Fransız futbolcunun karnesi şöyle:

Saint-Etienne: 160 maç, 49 gol, 17 asist

Troyes: 13 maç, 6 gol

Olimpik Lyon: 244 maç, 95 gol, 21 asist

Swansea City: 71 maç, 17 gol, 3 asist

Olimpik Marsilya: 34 maç, 21 gol, 4 asist

#Bafetimbi Gomis
#Galatasaray
#İstanbul
#Süper Lig
#Transfer
7 yıl önce