|

Avusturya'dan Viyana Havalimanı için ilginç savunma

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'nin aleyhine yaptığı açıklamlarla büyük tepki toplayan Avusturya'dan Viyana Havalimanı'ndaki ahlaksız afişle ilgili ilginç bir savunma yaptı. Avusturya Dışişleri Sözcüsü yaptığı açıklamada konunun basın özgürlüğüne girdiğini savundu.

Yeni Şafak
16:25 - 15/08/2016 الإثنين
Güncelleme: 16:42 - 15/08/2016 الإثنين

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ'cü darbecileri korumaya çalışan Avusturya'da Türkiye ile ilgili yapılan kara propaganda ise haddini aştı. Darbecileri protesto eden Türk vatandaşlarının Türk bayrağı asmasını yasaklayan ve Viyana Havalimanı'nda 'Türkiye'ye tatile gitmek Erdoğan'a destek vermektir' şeklinde paylaşım yapan Avusturya, Türkiye'den gelen tepkilerden sonra komik açıklamalar yaparak kendisini "basın özgürlüğü" üzerinden savunmaya çalıştı. Avusturya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Thomas Schnöll, Avusturya'da günlük yayınlanan Kronen Gazetesi Viyana Havaalanı'ndaki reklam panosundaki haber yayınına dair, "Avusturya'da basın özgürlüğü var" açıklamasında bulundu.



Günlük yayınlanan Kronen Gazetesi Viyana Havaalanı'nda ikinci skandala imza attı. Gazete 'Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" başlıklı haberini reklam panosunda yayınladı. Daha önce de 'Türkiye'ye tatile gitmek Erdoğan'a destek vermektir' şeklinde bir haberin başlığını aynı panoda yayınlayan Kronen gazetesine Türkiye'den sert tepki gelmişti.



Avusturya'nın Viyana şehrindeki Uluslararası Schwechat Havalimanı'nda yaşanan bu gerginlikle ilgili dışişleri bakanlığı da kısa bir açıklama yaptı. Avusturya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Thomas Schnöll yaptığı yazılı açıklamada, "Bu konuda Türkiye'nin tepkisini anlayışla karşılıyoruz. Ancak Avusturya'da basın özgürlüğü var. Bu bağlamda bakmakta gerekir" dedi.



Konuyla ilgili olarak Schwechat Havalimanı Basın Sözcüsü Peter Kleemann ise "Ülkenin en yüksek tirajlı günlük gazetesinin kiraladığı reklam panosuna yazdığı her şey kendilerini bağlar. Reklamların içeriğinden havalimanı yönetimi sorumlu değildir" dedi.



Panodan kaldırıldı

Bakan Çavuşoğlu başta olmak üzere, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş ve yetkililerin diplomatik girişimlerden sonra gazete ilk seferinde olduğu gibi bu reklamını da panodan kaldırdı.




Avusturya'da kitlesel Türk düşmanlığı

Avusturya'da yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türk bayraklarıyla sokaklara dökülerek darbe karşıtı gösteriler düzenlemiş, ülkedeki bazı siyasetçiler ile medya organları da Türkiye aleyhine açıklamalar ve yayınlar yapmıştı. Wiener Neustadt'ta Türk bayraklarının balkonlara asılmasının yasaklanmasından sonra ülkede Türk derneklerinin kapatılması, bozkurt işareti yapanların cezalandırılması, Türklerin gösteri ve yürüyüş hakları ile Avusturya vatandaşlıklarının iptal edilmesi yönünde bazı açıklamaların yapıldığı görülmüştü.



Viyana'da ahlaksız afiş! Viyana'da ahlaksız 'Türkiye' yazısı! Avusturya'dan hadsiz Türkiye teklifi


#Avusturya
#Pano
#Viyana Havalimanı
٪d سنوات قبل