|

Ermenistan ordusu ne yapacağını şaşırdı: Cezaevlerindeki mahkumları silahlandıracaklar

Azerbaycan ordusu işgal altındaki topraklarını geri almak için hızla ilerlerken, halktan umduğu desteği bulamayınca dağılan birliklerine paralı askerler ile takviye yapan Ermenistan ordusu bu sefer de gözünü cezaevindeki mahkumlara dikti. Ermenistan Adalet Bakanlığı, tutukluların cepheye gönderilebilmesi için haklarında çıkarılan tutuklama kararlarının değiştirilmesine yönelik düzenleme yapıyor.

Kenan Biter
07:25 - 6/11/2020 Cuma
Güncelleme: 07:26 - 6/11/2020 Cuma
Yeni Şafak
Ermenistan cezaevlerindeki mahkumları savaşmaları için cepheye göndermeyi planlıyor.
Ermenistan cezaevlerindeki mahkumları savaşmaları için cepheye göndermeyi planlıyor.

Azerbaycan ordusu, eylül ayının son haftasında Ermenistan ordusunun başlattığı saldırılar sonrasında harekete geçerek başlattığı operasyonlar kapsamında şimdiye kadar 200'den fazla yerleşim yerini işgalden kurtarırken, Dağlık Karabağ bölgesine doğru ilerleyişini ise hızla sürdürüyor.

Azerbaycan ordusundan aldığı darbeler ile tarihi kayıplar veren Ermenistan ordusunda, yiyecek ve teçhizattın tükenmesi üzerine cephe hattının belli bölgelerinde askerlerin mevzilerini bırakarak kaçtıkları tespit edildi.

Ermenistan ordusu ise birliklerde yaşanan dağılmaları önlemek ve kayıpları telafi etmek için çeşitli yöntemlere başvurmaya devam ediyor.

İKİ BİN KİŞİ ÇAĞRILMIŞ 300 KİŞİ GELMİŞTİ

Farklı ülkelerden savaşmak için Dağlık Karabağ bölgesine çok sayıda paralı asker sivil uçaklarla getirilirken, söz konusu kişilere aylık ödenecek maaşın ise 600 dolar olduğu ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde
halka gönderdiği emir ile 2 bin kişiyi askerlik görevi için çağırmasına rağmen yalnızca 300 kişinin başvuru yapması
üzerine bu sefer de devreye Adalet Bakanlığı girdi.


MAHKUMLARI CEPHEYE GÖNDERECEKLER

Gönüllü halktan ve paralı askerlerden umduğunu bulamayan Ermenistan bu sefer de Dağlık Karabağ’da savaşmaları için gönüllü mahkum gruplarını cephe hattına göndermeyi düşünüyor.

Adalet Bakanı Rüstam Badasyan tutukluların cepheye gönderilebilmesi için haklarında çıkarılan tutuklama kararlarının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan, bu sorunun başsavcılık tarafından çözüldüğünü ve bu sürecin devam ettiğini de sözlerine ekledi.




#Azerbaycan
#çatışma
#Ermenistan
#Ermenistan cezaevi
#Rüstam Badasyan
3 yıl önce