|

Azerbaycan ordusunda Türk kasırgası: SİHA'lar havadan onlar karadan vuruyor!

Ermenistan ile Azerbaycan arasında sınır hattında başlayan çatışmalarda beşinci güne girilirken, Ermenistan ordusu tarihi kayıplar veriyor. Yüzlerce askeri hedef Azerbaycan ordusu tarafından bombardımana tutularak imha edilirken hayatını kaybeden Ermenistan ordusuna mensup asker sayısı da iki bini aşmış durumda. Ajanslara peş peşe düşen görüntülerde Türk SİHA'ları ile Azerbaycan ordusunun sahadaki üstünlüğü dikkat çekerken gözler Azerbaycan ordusundaki diğer Türk savunma silah ve araçlarına çevrildi. Azerbaycan ordusu envanterine yakın dönemde giren T-300 Kasırga Roket Sistemi ve TRG-300 Kaplan Füzeleri karadaki en etkili silahlardan biri olarak biliniyor.

Kenan Biter
08:00 - 1/10/2020 Perşembe
Güncelleme: 11:16 - 1/10/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Ermenistan'ın saldırıları sonrasında çıkan çatışmalarda 5. güne girildi.
Ermenistan'ın saldırıları sonrasında çıkan çatışmalarda 5. güne girildi.

Ermenistan'ın saldırıları sonrasında Azerbaycan ordusunun karşılık vermesiyle çıkan çatışmalarda 5. güne girilirken, Ermenistan ordusu sahada ağır kayıplar vermeye devam ediyor.

Son açıklanan rakamlara göre;
Ermenistan’a ait 200 tank ve zırhlı araç, 228 roketatar ve havan topu, 30 hava savunma cihazı, 6 komuta kontrol merkezi ve 5 cephane deposu imha edildi.

S-300 ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan Azerbaycan ordusundan darbe üstüne darbe yiyen Ermenistan ordusunun sınır hattındaki S-300 hava savunma sistemlerini çatışma bölgesine doğru yönlendirdiği ortaya çıktı. Yaşanan gelişmeler sonrası Azerbaycan Savunma Bakanlığı “S-300’lerin Karabağ sınırlarına girmesi halinde vurulacağını açıkladı. Bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden çatışma bölgesinde bir S-300 sisteminin etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.


SİHA'LAR DESTAN YAZDI

Azerbaycan'ın çatışma bölgesinde elde ettiği üstünlük sonrası gündeme gelen ve
bölgeden gelen peş peşe görüntüler ile çok sayıda araç ve
mevziyi
imha eden Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı
dünya gündemine otururken, SİHA'ların bölgede yazdığı destan sonrası gözler Azerbaycan ordusunun envanterindeki diğer Türk savunma ürünlerine de çevrildi.

Şubat ayında Türkiye ile Azerbaycan arasında yapılan anlaşma kapsamında Türkiye'den savunma ürünleri alımına yoğunluk vermeye başlayan ve bunu ilk olarak SİHA'lar ile yapan daha sonra ise ATAK helikopteri ile Altay tankına da talip oldukları ortaya çıkan Azerbaycan ordusunda çok sayıda Türk ürünü bulunuyor.

AZERBAYCAN ORDUSUNA TÜRK YAPIMI KASIRGA VE KAPLAN

Silahlı insansız hava araçlarının yanı sıra farklı özelliklere sahip çok sayıda zırhlı personel taşıyıcıları ve T-122 Sakarya Çok Namlulu Roketatar'ın yer aldığı Azerbaycan ordusu envanterine yakın dönemde giren T-300 Kasırga Roket Sistemi ve TRG-300 Kaplan Füzeleri ise dikkat çekiyor.


  • ROKETSAN tarafından geliştirilen füze sistemleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ardından Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri envanterine girmiş ve Azerbaycan bu füzelerin ilk yurtdışı müşterisi olmuştu.


TRG-300 Kaplan Füzesi, yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde, 30 kilometreden 120 kilometre mesafeye kadar yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateşler sağlama yeteneğine sahip iken, tamamı Türk yapımı olan 302 mm güdümlü füze ve silah sistemi Kasırga ise yüksek isabet ve tahrip gücüne sahip.





#Azerbaycan
#Ermenistan
#Karadağ
#Kaplan
#TR-300 Kasırga
#ROKETSAN
#Füze
#Roket
#T-122 Sakarya Çok Namlulu Roketatar
#SİHA
#TRG-300 Kaplan Füzeleri
#Silahlı insansız hava aracı
#İHA
#Atak
#Altay tankı
4 yıl önce