|

Bayrağı diktik

Afrin Harekâtı kapsamında stratejik konuma sahip Burseya Dağı, Türk özel kuvvetlerinin dün yaptığı operasyonla PKK’dan temizlendi. 855 metre rakımlı tepeye teröristlerin diktiği ‘işgal kulesi’ yerle bir edildi. Türk bayrağı dikilen tepenin alınmış olmasıyla Kilis’e havan ve roket tehdidi de önemli ölçüde azaltıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:14 - 29/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD destekli PKK’lıların diktiği betonarme kulenin üzerinde şimdi Türk bayrağı var.
ABD destekli PKK’lıların diktiği betonarme kulenin üzerinde şimdi Türk bayrağı var.

Mehmetçik Afrin’de destan yazıyor. Özel eğitimli komandolar dün Azez-Kilis arasındaki en stratejik nokta olan Burseya Dağı’nı teröristlerden temizledi. ABD destekli PKK’lıların diktiği betonarme kulenin üzerinde şimdi Türk bayrağı var.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın ilk günlerinde Özgür Suriye Ordusu’nca kısmen ele geçirilen ancak tam kontrolün sağlanamadığı stratejik Burseya Dağı, Türk özel kuvvetlerinin dün yaptığı operasyonla PKK’dan temizlendi. Kilis ile Azez arasında bölgeye hakim durumdaki 855 metre rakımlı tepeye teröristlerin diktiği ‘işgal kulesi’ de yerlebir edildi. Önce yoğun bombardıman, sonrasında dört koldan harekâtla ele geçirilen Burseya, PKK/PYD’ye destek veren ülkelerin talimatıyla yapılan sığınak, tünel, siper ve kulelerle dikkat çekiyor. Birçok noktasından uyuşturucu maddelerin çıktığı Burseya, PKK’nın zehir ticareti ve kaçakçılıkta kullandığı önemli noktalardan biriydi. Tepenin alınmış olmasıyla ayrıca Kilis’e havan ve roket tehdidi de önemli ölçüde azaltılmış oldu.


7 PKK’LI SAĞ YAKALANDI

Fırat Kalkanı bölgesindeki Azez-Mare hattı ve Burseya çevresi başta olmak üzere birçok noktada teröristler, güvenlik güçlerine saldırmak için gece vakti sızma girişiminde bulundu. Termal kameralar tarafından fark edilen PKK’lılar pusuya düşürülerek etkisiz hale getirildi. Dün sabah başlayan operasyonla birlikte Burseya Dağı’nda terör örgütüne ait kule, mevzi ve hedefler, çeşitli üslerden havalanan savaş uçaklarınca bombalandı. Tankçı ve topçu birlikleri de bölgeyi yoğun ateş altına aldı. Ardından komando birliklerinin taarruzu başladı. ÖSO’nun da desteğiyle onlarca terörist öldürülürken, Burseya’da öğle vakti saat 14:00’da tam olarak kontrol sağlandı. Bölgedeki kaynaklar, sadece dün 80’den fazla örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiğini belirtiyor. 855 rakımlı tepede 7 terörist de gözaltına alınarak sorgulandı.

19 NOKTA TEMİZLENDİ

Yaklaşık yedi yıldır Afrin’i işgal eden terör örgütü PKK/PYD’nin Burseya Dağı’nda yaptığı hendek ve geçişli tünel sistemlerine dayalı savunma hatları içinde, örgütün geri çekilme sırasında kurmuş olabileceği tuzakları tarama ve imha faaliyetleri de devam ediyor. Güvenlik güçleri, hendek ve tünel sistemleri içinde tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar ile mayınları arıyor. Öte yandan Burseya’nın ardından birlikler güneybatıdaki Kestel Cundo köyünü de ele geçirdi. Bu iki yerin de alınmasıyla birlikte harekâtın 9. gününde Afrin’in 5 beldesinde 14’ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4’ü stratejik tepe olmak üzere toplam 19 nokta örgütten kurtarılmış oldu. Mehmetçik ve ÖSO güçleri, şimdiye dek Bülbül beldesine bağlı Şinkal, Zehran, Baliköy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa köyleri ve Kürdo köy altı yerleşimi, Racu beldesinde Adamanlı, Ali Bekki, Bilalköy, Ömer Uşağı, Mamal Uşağı, 740.Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak, Cinderes beldesinde de Hammam köyü ile Mersides Tepesi’ni ele geçirmişti.

#Şeyh Hadid Tepesi
#Kara Mitlak
#Cinderes
#Burseya Dağı
6 yıl önce