|

Büyükelçi Kavas'a Çad'a veda töreni

Çad İslam İşleri Yüksek Konseyi, 2,5 yıllık büyükelçilik görevinin sonuna gelen Büyükelçi Kavas için tören düzenledi. İslam İşleri Yüksek Konseyi Başkanı Abakar, Kavas'ı sıra dışı bir büyükelçi olarak nitelerken, Büyükelçi Kavas; "Fiziksel olarak yakında olamasam da kalbim sizinle kalacak" dedi.

Yeni Şafak
13:29 - 31/07/2015 vendredi
Güncelleme: 10:35 - 31/07/2015 vendredi
AA

Çad İslam İşleri Yüksek Konseyi, 2,5 yıllık büyükelçilik görevinin sonuna gelen Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Ahmet Kavas onuruna tören düzenledi.



Büyükelçi Kavas, Encemine Merkez Camisi'nin avlusunda yaklaşık 500 kişinin katıldığı törendeki veda konuşmasında, "Fiziksel olarak yakında olamasam da kalbim sizinle kalacak" dedi.



Çad'da 14 Mart 2013'ten bu yana büyükelçilik görevini yürüten Kavas, bu ülkeye çok bağlı olduğunu dile getirerek ikili ilişkilerin özellikle ekonomi alanında daha da iyileşmesini görmek istediğini ifade etti.



Törene katılan birçok dini yetkili, Türkiye'nin ilk Encemine büyükelçisi olan Kavas'ın iki ülkenin yakınlaşmasına büyük katkıda bulunduğunu belirtti.



Encemine Büyük Cami'nin İmamı Ahmet Elnur Mahamat Alhalu, Türkiye'nin Kavas aracılığıyla yaptığı, özellikle ramazandaki yardımlara değinerek "Çad'da birçok diplomat görev yaptı ancak onlardan bir şey görmemiştik" ifadesini kullandı.



Çad İslam İşleri Yüksek Konseyi Başkanı Hüseyin Hasan Abakar da iki ülke arasındaki işbirliğine büyük hizmetlerde bulunan Kavas'ı "sıra dışı bir büyükelçi" olarak nitelendirdi.



Çadlı yetkililer, Kavas'ın yarın Türkiye'ye hareketinden önce başta dışişleri bakanlığı tarafından olmak üzere, onuruna başka törenlerin de düzenlenmesinin beklendiğini kaydetti.



Diplomat kökenli olmayan ancak büyükelçilik görevini yürüten ender kişilerden Kavas'a, Çad hükümetince önceki gün "Devlet Onur Nişanı" takdim edilmişti.



#Çad
#Çad İslam İşleri Yüksek Konseyi
#Hüseyin Hasan Abakar
#Ahmet Kavas
il y a 9 ans