|

Darbenin yüzü: İskeletor

Mısır’da darbe karşıtları “Müslüman Gençliğin Devrimi” adlı grup gösteriler için dün sokağa döküldü. Kanlı müdahalede 3 sivil vurularak vurularak öldürülürken polisin kullandığı “iskeletor” maskesi tartışmaya neden oldu.

Yeni Şafak
10:28 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:30 - 29/11/2014 Cumartesi
Diğer

Müslüman Kardeşler iktidarına darbe yoluyla son verilen Mısır’da, adalet ve demokrasi isteyen halk mücadelesinden vazgeçmiyor. Dün cuma namazı sonrası yine binlerce kişi sokağa dökülerek darbe karşıtı gösteri düzenledi. Polisin göstericilere müdahalesi yine çok sert olurken bir kişi polis kurşunuyla vurularak öldürüldü. 


‘MÜSLÜMAN GENÇLİĞİN İNTİFADASI' 

“Müslüman Gençliğin İntifadası" adıyla düzenlenen eylemlerde polisin “iskeletor” maskeli görüntüsü ise şaşkınlık yarattı. Başkent Kahire'nin batısındaki Giza kentinde ana yollara konuşlu "iskeletor” maskeli polis ekiplerini çevredekiler şaşkınlıkla izledi. Polisin neden böyle bir uygulama yaptığı bilinmezken, uygulama halk arasında "rejim gerçek yüzünü gösterdi" şeklinde yorumlandı. İhvan'dan sonra Mısır'daki en geniş tabanlı gruplardan "Selefi Cephe", "25 Ocak Devrimi" sonrasında 28 Kasım'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinin yıl dönümünde  gösteri çağrısında bulunmuştu. İhvan ve diğer muhalif gruplar da destek vereceklerini açıklamıştı. 

#mısır
#müslüman kardeşler
#‘MÜSLÜMAN GENÇLİĞİN İNTİFADASI'
9 yıl önce