|

Fransa göçmen kamplarını dağıtıyor

Fransız polisi, Paris'te göçmen kampını dağıttı. Kaçak göçmenlerle mücadele için Calais'de güvenlik önlemlerin arttırılmasına karar verildi. Polis, haziran ayından bu yana Paris'te yaklaşık bin göçmenin yaşadığı dört kampı dağıtmış oldu.

Yeni Şafak
15:24 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:35 - 29/07/2015 Çarşamba
AA

Fransız polisi, başkent Paris'te çoğu Eritre ve Sudan vatandaşı yaklaşık 200 göçmenin yaşadığı kampı dağıttı.



Kamptaki göçmenlerin Libya'dan gemi ile yasa dışı yollardan önce İtalya'ya geldiği, oradan Fransa'ya geçtiği biliniyor.



Polis, haziran ayından bu yana Paris'te yaklaşık bin göçmenin yaşadığı dört kampı dağıtmış oldu.



Fransa'ya gelen kaçak göçmenler, liman kenti Calais'den İngiltere'ye geçmeye çalışıyor. Calais kentinde çoğu Eritre, Sudan ve Afgan vatandaşı 3 binden fazla kaçak göçmen yaşıyor. Calais, Avrupa'dan İngiltere'ye gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin girişimde bulunduğu en önemli sınır kapısı olarak biliniyor.



Calais'de önlemler artıyor


Bu arada, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Calais kentinde dün göçmenlerin toplu halde İngiltere'ye kaçma girişiminin ardından sınır bölgesinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı.



Cazeneuve, basına yaptığı açıklamada, "Fransa'yı İngiltere'ye bağlayan Manş tünelinin girişinde güvenliğin sağlanması için ilave polis birlikleri bölgeye gönderilecek" dedi.



Calais kentinden İngiltere'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bir Sudanlı göçmen dün hayatını kaybetmişti. Kimliği açıklanmayan göçmen, önceki gece geç saatlerde tünelden geçen bir nakliye aracına binmeye çalıştığı sırada kamyonun altında kalarak hayatını kaybetmişti.



Haziran ayı başından beri dokuz kaçak göçmen Manş tünelinde yaşamını yitirdi.



Calais'de yaklaşık 2 bin göçmen dün sabah saatlerinden itibaren Manş tüneli girişindeki yasak bölgeyi toplu halde işgal etmişti. Bu kentteki kaçak göçmen kampının koşulları sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor. Eurotunnel şirketinin verilerine göre yıl başından bu yana İngiltere'ye gitmeye çalışan 37 bin kaçak göçmen yakalandı.



Avrupa Konseyi, nisan ayında yayımladığı raporda, kentteki kaçak göçmenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi konusunda Fransa'yı uyarmıştı.



#Fransa
#göçmen sorunu
#göçmen kampları
9 yıl önce