İran'ın paylaşımlarını 'kabul edilemez' bulan Fransa büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

00:27, 08/10/2026, Perşembe
AA
İran'ın paylaşımlarını 'kabul edilemez' bulan Fransa büyükelçiyi bakanlığa çağırdı
Fransa, eylemlerle ilgili dezenformasyon yaymakla suçladığı İran'ın Paris Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağırdı

Fransa, Paris dahil ülkenin çoğu noktasında devam eden lise eylemleriyle ilgili yanlış bilgi yaymakla suçladığı İran'ın Paris Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Fransa Dışişleri Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İran makamlarının, Fransa'daki lise hareketleri konusunda dezenformasyon kampanyası yürütmesine karşılık" Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot'nun talimatıyla İran'ın Paris Büyükelçisi'nin Bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

Açıklamada, Büyükelçi'ye "İran Dışişleri Bakanlığının resmi hesapları aracılığı ile internette yayılan yanıltıcı içeriklerin kabul edilemez olduğunun" bildirildiği kaydedildi.

İran'ın, Fransa'nın Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırmasının “hiçbir dayanağı” olmadığı vurgulandı.


İran, Fransa'nın Tahran Büyükelçisi'ni Dışişlerine çağırmıştı

İran, Fransa'da 17 Eylül'de başlayan ve farklı şehirlere yayılan eylemlerle ilgili dün, Fransa’nın Tahran Büyükelçisi Pierre Cochard'ı Bakanlığa çağırmıştı.

İran, Cochard’a, Fransa’nın insan hakları konusundaki yükümlülüklerini hatırlatarak, Fransız halkının temel insan haklarına ve özgürlüklerine, özellikle de barışçıl toplanma hakkına saygı gösterilmesi çağrısında bulunmuştu.

Fransa'da 17 Eylül'de başlayan ve farklı şehirlere yayılan lise eylemlerinde şu ana kadar 6 bin 500'den fazla kişi gözaltına alındı. Aralarında öğrencilerin de bulunduğu 1000'i aşkın kişi yaralandı.


Fransa'da sokaklar karıştı Trump ise İslam'ı hedef aldı: Ülkeyi ele geçirmek istiyor
Dünya
Fransa'da sokaklar karıştı Trump ise İslam'ı hedef aldı: Ülkeyi ele geçirmek istiyor
Trump'tan İran bakanına gönderme: 'Ülkedeki durum iyi olmadığı için istifa etti'
Dünya
Trump'tan İran bakanına gönderme: 'Ülkedeki durum iyi olmadığı için istifa etti'
Paris'ten bütün Fransa'ya sıçradı: Lise eylemleri isyana döndü
Dünya
Paris'ten bütün Fransa'ya sıçradı: Lise eylemleri isyana döndü

Başlıklar :eylemfransaİran
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026