Trump Minnesota'da bir kişiyi daha vuran ICE polisinin 'kendini koruduğunu' savundu
00:57, 25/01/2026, Pazar
AA

ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Trump, ICE ekipleri tarafından vurularak öldürülen kişiye ait olduğu iddia edilen silahın fotoğrafını paylaşarak, ekiplerin "kendini korumak" için yaptığını öne sürdü. Trump yaptığı açıklamada, "Bu polislerin çoğunun görevlerini yapmasına izin verilmediği, ICE'nin kendilerini korumak zorunda kaldığı söyleniyor." ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump, Minnesota eyaletinin Minneapolis şehrinde Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) ekiplerinin bir kişiyi için vurduğunu savunarak, yerel yetkilileri suçladı.
"kendini korumak"
"isyanı kışkırtmakla"
Trump, TruthSocial adlı sosyal medya platformundaki hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı.
Minneapolis'te bugün ICE ekipleri tarafından vurularak öldürülen kişiye ait olduğu iddia edilen silahın fotoğrafını paylaşan Trump, şunları kaydetti:
"Bu, (iki ilave dolu şarjörle) silahlı kişinin silahı, dolu ve ateş etmeye hazır. Bu ne anlama geliyor? Yerel polis nerede? Neden ICE memurlarını korumalarına izin verilmedi? Belediye Başkanı ve Vali onları görevden mi aldı? Bu polislerin çoğunun görevlerini yapmasına izin verilmediği, ICE'nin kendilerini korumak zorunda kaldığı söyleniyor."
Temsilciler Meclisinin Minnesota Demokrat üyesi İlhan Omar'ın hesabında 34 milyon dolar olduğunu ve eyalette milyarlarca dolar para çalındığını savunan Trump, ifadesini kullandı.
"Buradayız çünkü milyarlarca doların kayıp olduğu büyük bir para dolandırıcılığı ve Demokratların açık sınır politikasıyla eyalete sızmasına izin verilen yasa dışı suçlular var."
Trump, halihazırda şahit olunan şeylerin çoğunun ilgili olduğunu ileri sürerek, eyalet yetkililerinin de kaydetti.
"bu hırsızlık ve sahtekarlığın örtülmesiyle"
"kibirli, tehlikeli ve küstah söylemleriyle isyanı kışkırttığını"
"İki yüzlü siyasi aptallar"
"Bunun yerine, bu iki yüzlü siyasi aptallar, Minnesota halkından ve ABD'den çalınan milyarlarca doları aramalılar."
Minnesota eyaletinin Minneapolis şehrinde protestolar sırasında bugün bir kişi daha ICE ekiplerince gözaltına alınmaya çalışılırken vurulmuştu.
Minneapolis Polis Şefi Brian O'Hara, konuya ilişkin bazı detaylar paylaşarak, ABD vatandaşı olduğunu düşündükleri kurbanın 37 yaşında ve Minneapolis sakini bir beyaz olduğunu söyledi.
O'Hara, söz konusu kişinin herhangi bir suç kaydının bulunmadığını belirterek, dedi.
"Kendisinin silahı yasal olarak edindiğine ve taşıma ruhsatına sahip olduğuna inanıyoruz."
Minneapolis şehrinde ICE görevlileri, 7 Ocak'ta da göçmenlere yönelik operasyonları sırasında 37 yaşındaki Amerikalı Renee Nicole Macklin Good adlı ABD vatandaşı kadını aracında silahla öldürmüştü.
İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, söz konusu kişinin ICE memurlarını öne sürmüştü.
"ezmeye çalıştığını ve aracıyla onlara çarptığını"

Dünya
Polonya'dan Trump'ın NATO'nun Afganistan'daki rolüne ilişkin açıklamalarına tepki

Gündem
Beyaz Saray’dan Grönland mesajı: Trump ile 'nihilist penguen'i paylaştılar

Dünya
ABD'de 'felaket' alarmı: Trump ülkenin yarısını etkisi altına alacak 'tarihi' kış şartlarını izlediklerini belirtti

