Trump'tan "İran'la anlaşma" açıklaması: İki seçenekten biri olacak

13:24, 25/05/2026, PazartesiG: Güncelleme: 14:51, 25/05/2026, Pazartesi
Diğer
Trump'tan "İran'la anlaşma" açıklaması: İki seçenekten biri olacak
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından İran'la müzakere sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "İran ile yapılacak anlaşma ya harika ve anlamlı bir anlaşma olacak ya da hiçbir anlaşma olmayacak. Bu anlaşma, başarısız Obama yönetimi tarafından müzakere edilen felaketin tam tersi olacak." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen müzakerelere yönelik eleştirilerde bulunan Demokrat siyasetçilere tepki gösterdi. Kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social’dan açıklama yapan Donald Trump,
"İran’la yapmaya çalıştığım muhtemel anlaşma hakkında hiçbir şey bilmeyen tüm Demokratlara, Cumhuriyetçi görünen ama aslında Cumhuriyetçi olmayanlara ve aptallara gülüyorum. Henüz müzakere bile edilmemiş konular hakkında konuşuyorlar. Başarısız Senatör Thom Tillis gibi zayıf ve etkisiz insanlar (yakında görevden ayrılıyor), büyük bir ön seçim yenilgisi yaşayan Bill Cassidy, gerçekten kötü ve partisi ile ülkesine büyük sadakatsizlik gösterdikten sonra, ‘Trump’ tarafından desteklenen büyük bir ABD vatanseverine ezici farkla yenilen büyük bir sahtekar Kongre üyesi Thomas Massie ve neredeyse tüm Demokratlar, yolunu tamamen kaybetmiş, sürekli kötü politikaları ve daha da kötü adayları destekleyen ama benim elde ettiğim her harika başarıyı durmadan eleştiren insanlar. Bu insanlar eve gidip dinlenmeli, çünkü yaptıkları tek şey bölünme ve kayba yol açmak. Başka bir ifadeyle, onlar kaybedenler"
ifadelerini kullandı.
İran ile müzakere edilen anlaşmaya ilişkin de Trump,
"İran ile yapılacak anlaşma ya harika ve anlamlı bir anlaşma olacak ya da hiçbir anlaşma olmayacak. Bu anlaşma, başarısız Obama yönetimi tarafından müzakere edilen ve İran için nükleer silaha giden doğrudan ve açık bir yol olan JCPOA felaketinin tam tersi olacak. Ben böyle anlaşmalar yapmam"
açıklamasında bulundu.

ABD’li Bakan Rubio: İran’la savaşı sona erdirecek anlaşma bugün sağlanabilir
Dünya
ABD’li Bakan Rubio: İran’la savaşı sona erdirecek anlaşma bugün sağlanabilir
Netanyahu: Trump’la İran konusunda mutabakat sağladık
Dünya
Netanyahu: Trump’la İran konusunda mutabakat sağladık

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026