|

Türkiye Güneydoğu Asya'da pazarını genişletiyor: Endonezya Türkiye'den savaş gemisi alabilir

Askeri ve savunma sanayi konularında yayım yapan Oryx Blog Türkiye’nin Endonezya’ya karakol gemileri ihracatını konu alan bir yazı kaleme aldı. Yazıda, Türk tasarımı donanma gemilerinin dünyanın dört bir yanında ihracatçı konuma geleceği ifade edildi. Görüşüne yer verilen Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Lalu Muhammed İkbal "Savunma sanayi ilişkisini geliştirmek için daha fazlasını yapmalıyız. Bu yüzden Endonezya'nın Türkiye'den bir savaş gemisi alma olasılığı hakkında bazı görüşmeler başladı.'' dedi.

11:16 - 4/01/2022 Salı
Güncelleme: 12:09 - 4/01/2022 Salı
Yeni Şafak
Türk donanması Dünya basınında konuşulmaya devam ediyor.
Türk donanması Dünya basınında konuşulmaya devam ediyor.
Çeviri Haber: SAFFET ÖZDEMİR

"Türkiye'nin denizcilik sektöründe neredeyse kendi kendine yeterli olma yolunda hızla ilerlediği bu günlerde, Türk tasarımı donanma gemileri dünyanın dört bir yanında donanmalarla birlikte çalışıyor. Bu iddialı çabanın bir parçası olarak, Türk tersaneleri, sürekli genişleyen askeri gemi portföyüne sahip. Türkiye, 2013 yılında, şu anda Türk Deniz Kuvvetleri hizmetinde bulunanların yerine yeni bir sınıf hızlı taarruz gemisi (FAC) için ihale açtığında, ülkenin deniz tasarımının kapsamını gösteren 30'a yakın yerli tasarım arasından seçim yapabildi. Bu çılgınlık pek abartılamaz".


Bağımlıydı ihracatçı oldu

Halihazırda yerli olarak tasarlanmış iniş helikopter rıhtımlarından, fırkateynlerden ve hatta cüce denizaltılardan yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilere her şeyi sunan Türkiye'nin yakında dünyanın en büyük askeri gemi ihracatçılarından biri haline gelmesi düşünülemez değil. Buna karşılık, yirmi yıl kadar önce Türkiye, kendi donanmasının ihtiyaçları için hâlâ büyük ölçüde yabancı tasarımlara bağımlıydı ve bir gün gemi ihraç etmek hala uzak bir hayaldi.


Türkiye Asya'ya açılıyor

Türkiye, şimdi Güneydoğu Asya'da yeni pazarlara girme yolunda görünüyor. Bir röportajda Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Lalu Muhammed İkbal “Deniz sistemlerinde Türkiye ile iş birliği içinde ciddi artışlar” olacağını belirterek, Bu Müzakereler Türkiye'den savaş gemileri alımlarıyla ilgili başlamıştı. Savunma sanayi ilişkisini geliştirmek için daha fazlasını yapmalıyız. Bu yüzden
Endonezya'nın Türkiye'den bir savaş gemisi alma olasılığı hakkında bazı görüşmeler başladı
.'' dedi.

#endonezya
#türkiye
#lalumuhammedikbal
#türkdonanması
#ihracat
2 yıl önce