|

Yağmacılar çökertildi

Suriye-Türkiye sınırında askeri muhaliflerin kontrol ettiği Halep’e bağlı Azez ilçesinin emniyet müdürlüğü, Afrin’deki hırsızlık ve yağma olaylarına karşı operasyonlar düzenliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:20 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Operasyonlar sonucu çalınan mal ve eşyaların büyük kısmının ele geçirilerek polis kontrolüne alındığı belirtildi.
Operasyonlar sonucu çalınan mal ve eşyaların büyük kısmının ele geçirilerek polis kontrolüne alındığı belirtildi.

Azez Emniyet Müdürü Ahmet Zeydan, denetimlerin sıkılaştırıldığını, Afrin ilçe merkezine giren ÖSO güçleri ile de kapsamlı bir koordinasyon süreci başlattıklarını kaydetti. Birtakım kişilerce çalınan eşyaların bulunması ve hırsızların yakalanması için çalışmaların yoğunlaştırıldığını anlatan Zeydan, kontrol noktaları ve bölgedeki yerleşim yerlerinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucu çalınan mal ve eşyaların büyük kısmının ele geçirilerek polis kontrolüne alındığını belirtti.

SAHİPLERİ BULUNACAK

Aralarında otomobiller, elektronik ve gıda maddelerinin de bulunduğu sivillere ait mallardan oluşan bazı çalıntı malzemelerin sahiplerine iade edilmesi için gerekli çalışmaların sürdüğünü belirten Zeydan, “Eşyaların kime ait olduğunu tespit edeceğiz. TSK ve ÖSO’nun ortak çalışması sonucu hırsızlık çetelerinin pek çoğu çökertildi” diye konuştu. Azez ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde 2016 yılından bu yana Türkiye tarafından eğitilen yerel polis güçleri görev yapıyor. Afrin’de güvenliğin sağlanmasının ardından yağma ve hırsızlık olaylarıyla ilgili tedbirler alan TSK ve ÖSO, şehrin tüm giriş çıkışlarında kontrol noktaları kurarak ilçe merkezinde güvenlik devriyesine başlamıştı.

#Afrin
#ÖSO
#Azez
6 yıl önce