|

134 Alo taksi

BTK, 134’ kısa numaralı ‘Alo Taksi’ hizmetini hayata geçirdi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren uyguluma ile hat arandığında en yakın taksi yönlendirilecek. Hizmet ile taksi şoförleri boş dolaşmadan kurtulacak, vatandaş ise kısa sürede taksiye ulaşacak. Çalışma ile taksicilerin fazla kilometre yapmasının önüne geçilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:14 - 5/06/2015 Cuma
Yeni Şafak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), “134” kısa numarasının Türkiye Belediyeler Birliğine “Alo Taksi” hizmet adıyla tahsis edilmesini kararlaştırdı. Enerji verimliliğini artırmak ve hızlı, kolay ulaşım sağlamak amacıyla uygulamaya konulan yönetmeliğin ekonomiye de katkı sağlaması bekleniyor. Alo Taksi uygulamasıyla bir yandan vatandaşların teknolojinin imkanlarından yararlandırmak bir yandan da ulaşıma, ekonomiye ve ekolojiye katkı sunulması hedefleniyor.


İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı Bayram Hacıhaliloğlu BTK'nın tahsis kararını Yeni Şafak'a değerlendirdi.



PRATİK, EKONOMİK, ÇEVRECİ BİR UYGULAMA


İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı Bayram Hacıhaliloğlu, “Vatandaş tek tek numara ezberlemek zorunda kalmayarak tek tuşla taksiye ulaşabilecek. Yeni uygulamayla trafikten dolayı oluşan ekonomik zarar giderileceği gibi vatandaşın hızlı taksi bulması ve en yakın taksiye yönlendirilmesi sağlanacak. Taksi şoförleri boş dolaşıp trafiğe neden olmadan, kilometrelerce yol yapmayıp, trafiği aksatmayarak ve şehri kirletmeden para kazanabilecek. Hacıhaliloğlu uygulamanın ekonomiye yüzde 30'luk bir getiri sağlayacağını düşündüğünü söyledi.



Alo Taksi'den önce, akıllı telefonlarda kullanılan taksi çağırma uygulamaları hayata geçirilmişti. Vatandaş uygulamalar ile kendisine en yakın taksiye ulaşabiliyordu. Alo Taksi 134 hizmeti ile sadece akıllı telefon sahipleri ulaşmasının önüne geçilecek. Bir telefon açılmasıyla en yakın taksi müşterinin ayağına ulaşacak.


#Alo Taksi
#taksi şoförleri
#Kurumu (BTK)
#Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
#alo taksi hizmeti
9 yıl önce