|

15 ülkeden çalışanı var

3. havalimanında çalışmalar hızla devam ediyor. İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, “15 farklı ülkeden 12 binin üzerinde çalışanımız var. 300 kişilik ekiplerle en fazla Pakistan ve Vietnamlı'lar var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2016 Cuma
Güncelleme: 22:19 - 25/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı İÇİN İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, 90 milyon yolcuya hizmet verecek ilk etabını 2018'in ilk çeyreğinde açmayı hedeflediklerini söyledi.



15 FARKLI ÜLKEDEN ÇALIŞANI VAR


Bittiğinde yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet verecek olan İstanbul Yeni Havalimanı yapımında sadece Türk vatandaşları değil 15 farklı ülkeden 12 binin üzerinde çalışanın bulunduğu 2 bin 194 makine ve ekipmanın kullanıldığı inşaatta 300 kişilik sayılarıyla Vietnamlı ve Pakistanlı şoförler ilk


sırayı alıyor.



İnşaatın fiziksel ilerlemesinin yüzde 10'lar, kaynak aktarımında ise yüzde 20'lerde bulunduğunu belirten Akçayoğlu, ”Bu tip mega projelerde fiziksel gerçekleşme, imalatın tamamen bitip yerine konması yüzde 3-3.5 oranında oluyor. Biz burada yüzde 5'leri yakalayarak gideceğiz. Baharla beraber aylık ilerlememiz minimum yüzde 5 olacak. Bütün hedefimiz bu” dedi.



“PARAMIZ CEBİMİZDE İŞİ YAPMAYA ODAKLANDIK”


Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük altyapı proje finansmanı olduğunu belirten Akçayoğlu, “Bu süper mega bir iş, dünya ölçeğinde. 3 bankanın üçü de yabancı sermayeli Türk bankası. Hala bu proje için yatırım yapmak, finansman getirmek için birçok kuruluş kapımızı çalıyor. Finansman bitti paramız cebimizde, bize artık bu işi bitirmek kalıyor. Hızlı bir şekilde işi yapmaya odaklanmış vaziyetteyiz.” diye konuştu. Akçayolu, yeni havalimanında transfer süreleri ve bagajla ilgili süre kazanımları olacağını belirterek, yeni sistemle robotik bagaj sistemini kuracaklarını aktardı.





Havalimanına liman yapılacak


2017'nin sonlarına doğru çok ciddi oranda yeni personel alımlarına başlayacakları bilisini veren Akçayoğlu, havalimanın açılmasıyla dünya devi bazı firmaların merkezlerini İstanbul'a taşıyacakları müjdesini verdi. Akçayoğlu, “DHL ile imzalanmış bir anlaşmamız var. Burayı lojistik bir hub olarak düşünüyorlar“ dedi.



LOJİSTİK HAMLE


Havalimanının deniz tarafına da lojistik amaçlı liman inşaa edilecek. Bununla birlikte Türkiye sadece havacılıkta değil, lojistik anlamda da dünyanın merkezi haline gelecek. 2017 yılından itibaren de personel alımına başlanacak gerekli eğitimler verilecek.



#3. havalimanı
#Yusuf Akçayoğlu
#Akçayolu
#yeni havalimanı
8 yıl önce