|

Başkanı düşen birlikte kıyasıya yarış

TİM seçimlerinden gözler kıyasıya yarışın yaşanacağı İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nde (İMİB) olacak. Seçim 14 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek. Seçimlerde 3 aday yarışacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 00:18 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ergün Efendioğlu
Ergün Efendioğlu

İMİB'de geçtiğimiz dönemde sancılı bir dönem yaşanmıştı. 2014'te yapılan genel kurulda başkanlık koltuğuna oturan Ali Kahyaoğlu, 2017 yılında yönetim kurulundaki istifalarla yönetimi kaybetmişti. Aydın Dinçer, Kasım 2017'de olağanüstü genel kurulda, İMİB'in yeni başkanı olmuştu.

GENÇ VE PROJELERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

İMİB Başkan adayı Mustafa Selçuk Çevik, projeleri ve genç yaşı ile dikkat çekiyor. Çevik madenciler için özel lobi çalışması ve özel yapılacak tanıtım çalışmaları için vaatlerde bulunuyor. Çevik maden üzerine çalışmalarını yapacak ve sektörün finansmanını kolaylaştıracak özel bir banka kurulması hakkında çalışma yürüteceğine yönelik açıklamaları bulunuyor.


SEKTÖRÜN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETECEK

Seçimlerin önemli adayı Ergün Efendioğlu. Güçlü bir liste ile seçime giden Efendioğlu, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı yaptı. İddialı liste ile seçime gittiklerini söyleyen Efendioğlu, "Türkiye’yi kucaklyan bir liste oldu. İMİB'in o hedeflerine ulaştıracak bi liste hazırladık" dedi. Madencilik sektöründeki sıkıntıları bildiklerini ve listedeki kişilerin bu sorunlar çözebilecek bir kabiliyette olduğunu belirten Efendioğlu "Bu bir hizmet yarışıdır. Böyle iddialı bir yarışta biz de varız" dedi.

#Maden İhracatçıları Birliği
#Mustafa Selçuk Çevik
#Ergün Efendioğlu
6 yıl önce