|

Birinci pist hazır

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanının ilk pistinin uçuşa hazır olduğunu söyledi. Arslan, “Pistimiz şu anda hazır. 26 Şubat’ı beklemeye gerek yok. Bugün itibarıyla uçak inebilir” dedi. Havalimanında incelemelerde bulunan Arslan, projenin yüzde 80’inin tamamlandığını da kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2018 Pazar
Güncelleme: 01:21 - 11/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Havalimanında incelemelerde bulunan Arslan, projenin yüzde 80’inin tamamlandığını da kaydetti.
Havalimanında incelemelerde bulunan Arslan, projenin yüzde 80’inin tamamlandığını da kaydetti.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda heyecanlı bekleyiş başladı. Havalimanı inşaat sahasında incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projenin yüzde 80'inin tamamlandığını söyledi. Birinci pistin şu anda inişe hazır olduğunu belirten Arslan, daha önce ilk uçuş tarihi olarak planladıkları 26 Şubat’ı beklemeye gerek olmadığını söyledi. Arslan, “Ne zaman uçak iner bilmiyorum ancak pistimiz hazır. Bugün itibarıyla uçak inebilir” dedi.

SIRA SEYRÜSEFER CİHAZ KURULUMUNDA

İGA yetkililerinden bilgi alan Arslan, havalimanının 90 milyon yolcu kapasiteli ilk kısmının 29 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer misafirin teşrifleriyle hizmete gireceğini söyledi. Arslan, şunları bilgileri verdi: “Birinci pist bitti. Çizgileri çizildi. İkinci pistte işler ilerliyor. Kulenin de kaba inşaatı bitti. 15 Şubat’ta seyrüsefer cihazlarının kurulmasına başlanacak. Bagaj istemlerinin çalışmaları da tamamlandı. Temmuz ayında da yolcu köprü montajları bitecek. Terminalde 143 körü olacak, 114 uçak aynı anda köprülere yanaşabilecek."

Havalanının ismi konusuna da değinen Arslan, değerleri yarıştırmayacaklarını, büyük projenin isminin 29 Ekim'de hep birlikte öğreneceğimizi söyledi.


Metro için tünel delme işi başladı

Bakan Ahmet Arslan, tüm uçuşların 24 saatte buraya aktarılacağını ve 48 saatte ise taşınma işleminin biteceğini söyledi. İstihdam hakkında da bilgi veren Arslan, “Başlangıçta 100 bin kişiye, tam kapasite ile hizmet verildiğinde 225 bin kişiye istihdam sağlanacak. 3 bin 500 güvenlikçinin güvenlik şirketi marifetiyle başvurularının alımına da başlanıyor” şeklinde konuştu. Arslan, D-20 Karayolu'nun Çatalca'ya kadarlık kısmının ağustos ayına kadar 3 gidiş-3 geliş haline getirileceğini anlattı. Arslan, Gayrettepe-3. Havalimanı metro inşaatı için tünel delme makinelerinin geldiğini tünellerin delinmeye başladığını da hatırlattı.

  • 6 BİN KAMERAYLA 24 SAAT SIKI TAKİP
  • Yeni havalimanı güvenlik ve tasarruf tedbirleriyle de dikkat çekiyor. Alan 6 bin kamera ile 24 saat takip edilecek. Bakan Arslan, “Elektrik tasarrufunun yıllık karşılığı 19 bin konutun elektriği. İnşaat dönemi dahil olmak üzere drenajlar ve yağmur suyu toplanması da dahil bütün su tekrar geri dönüşümle kullanılabilir hale getiriliyor. Sadece elektrik ve su tasarrufunun yıllık parasal değeri 33 milyon lira" dedi.
#Üçüncü Havalimanı
#İstanbul
#Ahmet Arslan
6 yıl önce