|

BMC'ye yatırım yeri tahsisi edildi

Sakarya Karasu'da bulunan sınırları belirlenmiş alan, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi

Yeni Şafak
09:43 - 19/02/2016 Cuma
Güncelleme: 07:48 - 19/02/2016 Cuma
AA

Sakarya Karasu'da bulunan sınırları belirlenmiş alan, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi.



Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yazısı üzerine alınan kararla, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edilen alan içerisinde kalan ve özel mülkiyetteki taşınmazların ilgili yatırım faaliyetlerine tahsisi amacıyla Bakanlıkça kamulaştırma yapılabilecek.



Söz konusu alandaki taşınmazlar, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından tapuda Hazine adına tescil edilecek. Yatırımcı tarafından sabit yatırım tutarının binde 5'inin Bakanlık Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatırılmasını takiben bu taşınmazlar üzerinde Maliye Bakanlığınca, kamulaştırma bedeli Bakanlık bütçesinden karşılanmış ise bedeli karşılığında, yatırımcı tarafından karşılanmış ise bedelsiz olarak, Hazine taşınmazları üzerinde ise ilgili mevzuatına göre bedeli karşılığında ve sözleşmesinde belirtilen süre kadar yatırımcı lehine irtifak hakkıyla tesis edilecek.



Bu arada "Bazı alanların Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine ilişkin 8 Nisan 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararı" yürürlükten kaldırıldı.


#Sakarya Karasu
#BMC
#yatırım yeri
8 yıl önce