|

Ceylan inşaata ihale verilmesin

Bulgaristan hükümeti Ceylan İnşaat'a verilen Bulgaristan'daki enerji ihalelerinin başka bir Türk firmasına verilmesini istedi.

Yeni Şafak
01:00 - 9/11/2000 Perşembe
Güncelleme: 10:26 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv


S P O T

Ceylan Holding'e ait Bank Capital'in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesinin ardından

Türkiye ile Bulgaristan arasında Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komitesi 14. Dönem Toplantısı protokolü, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Devlet Bakanı Mesut Yılmaz ile Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Evgeni Tchatchev arasında imzalandı.

İki gün süren müzakerelerin ardından düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Bulgar Bakan Tchatchev, imzalanan protokolün Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını belirterek, "Türkiye ile Bulgaristan Avrupa Birliği'ne elele birlikte girecekler" diye konuştu.

Sıkıntı devam ediyor

Bu arada Devlet Bakanı Mesut Yılmaz, Bulgaristan'daki enerji ihalelerini alan Ceylan İnşaat konusunda yaşanan sıkıntının aşılıp aşılmadığı yönündeki bir soru üzerine, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü ve İstanbul'da toplanan çalışma grubunda mutabakata varılacağını söyledi. Ancak Bulgar Bakan Tchatchev çıkışta yaptığı açıklamada, bu konudaki sıkıntının henüz aşılamadığını söyledi.

Tchatchev, Bulgar Hükümeti'nin Bank Capital'in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesinin ardından bu projeyi Ceylan İnşaat'ın yürütmemesini istediğini, 500 milyon dolar tutarındaki ihalenin başka bir Türk firmasına verilmesini istediğini kaydetti.

Başbakan Ecevit'in Bulgaristan'a yaptığı bir ziyaret sırasında, 26 Ekim 1999 tarihinde bir anlaşma imzalanmış ve burada yapılacak Yukarıarda Termik Santrali ihalesinin yapımı için Türk Hükümeti garanti vermişti. Bu ihale için Türk Hükümeti Ceylan Holding'in ismini vermişti. Termik santral yapımı, Yukarıarda Barajı ve Pan-Avrupa Doğu-Batı Ulaştırma Koridoru projelerini içeren bu ihalenin hangi firmaya verileceği konusunda henüz mutabakata varılamadı. --------------------------------------------------------------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce