|

Cezalar indiriliyor

Moritanya’da kaçak avlanma yüzünden büyük cezalara çarptırılan Türk balıkçılar için müjde geldi. Moritanyalı yetkililer cezaları düşürüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sorunu çözmek ve avcılık anlaşması yapmak için bayram sonrası bir heyet gönderiyor. İki ülke arasında yapılacak anlaşma ile Türk balıkçılarının çalışması yasal bir zemine kavuşmuş olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 01:22 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Moritanya’daki Türk balıkçılara müjde
Moritanya’daki Türk balıkçılara müjde

Moritanya’da problem yaşayan Türk balıkçılarına müjde geldi. Bakanlık kaynakları cezaların indirileceği müjdesini verdi. Ceza indirimleri bu hafta Türk balıkçılara bildirilecek. Sorunun üzerinden çalışan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri Kurban Bayramı sonrası bir heyetle Moritanya’ya gidiyor. Bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada Moritanya hükümeti ile Türk hükümeti arasında balıkçılık anlaşması yapılacağı açıklandı. Bakanlık yetkilileri sorunu çözmek ve iki ülke arasında yasal mevzuatı oluşturmak için ikili bir anlaşma yapılacağını açıkladı.


HER İSTEYEN ARTIK GİDEMEYECEK

Taslak metin Moritanya yetkilileri tarafından incelendi. Son rötuşlar Moritanya’da verilerek nihai karara ulaşılacak. Türk balıkçılarını sevindirecek karar sonrası bir de kötü haber geldi. Artık balık tutmak için Moritanya’nın yolunu tutan her balıkçıya izin verilmeyecek. İki ülke arasında varılacak anlaşma ile balıkçılık faaliyetleri düzenleme altına alınacak.

  • Moritanya’da avlanan Türk balıkçısı Mehmet Aksoy, balıkçılarımızın verilen izinlere uymamasından izin verilen yerler dışında avcılık yapılmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Balıkçıların istedikleri zaman limandan çıkabildiklerini belirten Aksoy, bu durumun devletin sorunu olmadığını kaydetti. Aksoy,”Moritanya bize kardeş ülke olarak her türlü yardımcı oluyor. Başka ülkelerin de tekneleri var. Ama bizler devlet yetkilileri ile birlikte çalışıyoruz. Cezaları ödeyeceğiz. Buradaki çalışmalarımız aksatmadan sürdürmek istiyoruz” dedi.

Eski Bakan Çelik gündemine almıştı

Moritanya’da yaşanan sıkıntı eski Bakan Faruk Çelik’e iletilmişti. Bakan Çelik programına almış fakat görev değişikliği sonrası bakanlığın Moritanya yetkilileri ile görüşme planı iptal olmuştu.Yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın izleyeceği tutum merakla bekleniyor.


Moritanya hükümeti ile sorunumuz yok

Haberin yayınlanması üzerine Moritanya’da balıkçlık yapan İsmet A. Yeni Şafak’a açıklamalarda bulundu. Belirlenen alanın dışında kaçak avlanan Türk balıkçılar olduğunu belirten İsmet A. yüklü miktarda cezalar kesildiğini söyledi. Cezaların ödeneceğini belirten İsmet A., Moritanya hükümetiyle sorunları olmadığını kaydetti. İsmet A.cezası olmayan Türk balıkçıların avlanmaya devam edebildiğini kaydetti.


#Türkiye
#Moritonya
#Balıkçılık
7 yıl önce