|

Çok yönlü bir yönetim olacağız

İstanbul Ticaret Odası (İTO), bir ay sonra seçime gidiyor. Şekip Avdagiç, oda meclisinde çoğunluğu bulunan MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD ve İGİAD’ın ortak adayı. Yeni Şafak’a konuşan Avdagiç, daha yüksek katma değer, e-dönüşüm ve genç girişimcilere danışmanlık başta olmak üzere çok yönlü bir yönetim olacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:59 - 11/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç
İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç

Dünyanın en büyük ticaret odalarından İstanbul Ticaret Odası (İTO), bir ay sonra seçime gidiyor. Seçimlerde İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç, oda meclisinde çoğunluğu bulunan iş adamı derneklerinin ortak adayı olarak öne çıkıyor. Yeni Şafak’a konuşan Avdagiç, İTO üyelerinin daha yüksek katma değer üretmeleri adına e-dönüşüm ve genç girişimcilere danışmanlık başta olmak üzere çok yönlü çalışan bir oda yönetimi için hazırlık yaptıklarını belirtti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 9 Nisan’da seçime gidiyor. Dünyanın en büyük ticaret odalarından biri olan İTO’nun 19’uncu dönem başkanlığı için yıllardır oda yönetiminde bulunan Şekip Avdagiç de aday. İTO Meclis Başkanlığını yürüten Şekib Avdagiç, adaylık süreci ve odayla ilgili projeleri hakkında Yeni Şafak’a açıklamalarda bulundu.

‘UZLAŞARAK ADAY OLDUM’

Adaylık süreci hakkında bilgi veren Şekip Avdagiç, “Biz belli kurumları 1995’den beri İTO’da çeşitli kademelerde görev yaptık. MÜSİAD kaynaklı olarak geldim. Önce MÜSİAD’ın sonra ASKON, TÜMSİAD ve İGİAD gibi kurumlarının istişaresi sonucu ortaya çıkan bir aday olarak adaylığım ortaya çıktı. İstanbul Ticaret Odası’nı yeni döneme hazırlamak için vizyon değişimi adına seçimlerde aday olmaya ve bu yolda yürümeye karar verdim” dedi. İstanbul gibi dünya kentinde ticaret hayatının zaten çok hareketli olduğunu ifade eden Avdagiç, bu hareketliliği yönetme ve İstanbul tüccarının işlerini kolaylaştırmak ve daha aktif ve verimli çalışmasına yardımcı olmak için önemli projeleri olduğunu ifade etti.

E-TİCARETE YOL HARİTASI

İTO’nun kurumsal altyapısı sağlam bir kurum olduğunu belirten Avdagiç, kurumun dinamikleri harekete geçirilerek iş dünyasının yeniliklere hazırlanmasında önemli görevler yürüteceğini kaydetti. Dünya ticaretinde e-ticaret dönüşümünün yaşandığına dikkat çeken Avdagiç “Yeni trentleri görüp, inceleyip hazırlayıp bunları üyelerimizin önlerine koymak gayreti içerisindeyiz. E-ticaretin önümüzdeki dönemlerde çok önemi olduğunu düşünüyoruz. Bazı ülkelerde harcamalar toplamının yüzde 30’unun e-ticaret ile yapıldığı ülkeler var. Türkiye’de sürekli yükselme yaşanıyor” dedi.

GİRİŞİMCİYE DANIŞMANLIK

Şekip Avdagiç, seçilmeleri halinde önceliklerden birinin nitelikli girişimci sayısını artırmak olacağını söyledi. Gençleri cesaretlendirici mevzuatlar oluşturulması için çalışmalar sürdüreceklerini belirten Avdagiç, şunları kaydetti: “Gençlerin daha çok iş dünyasına katılmak için çalışacağız. Bu konuda iki ayaklı çalışmamız gündemde olacak. Birinci olarak girişimci olarak iş dünyasına girmek isteyenlere en ulaşılabilir, uygulanabilir, katkı sağlayabilir mevzuatı hayata geçilmesi için çalışacağız. Bu arkadaşlarımızın iş dünyasına girebilmesi için mihmandarlık yapacağız. İkinci olarak Bilgiyi Ticarileştirme Vakfı’ında yeni fikirleri olan düşüncesi olan arkadaşlarımız için orada kuluçka merkezimiz var. Oradaki Start Up’lar (girişimci fikirler) içinde önemli çalışmalarımız devam ediyor. Bunu daha da geliştirmeyi düşünüyoruz.”

'TAM DİJİTAL İTO' DEVRİ

İTO’nun yılda birkaç milyon belge verdiğini ifade eden Avdagiç, bu belgeleri olabildiğince üyelerin gelmeden edinebilmeleri için çalışmaları hızlandıracaklarını da kaydetti. Avdagiç, “Bu süreci daha da ileriye götürmeye çalışacağız. Tam dijital İTO oluşturulması niyetimiz var” diye konuştu. 81 komiteden gelecek talep ve önerileri derleyip toparlayıp Bakanlıklara iletilmesi ve takibini yapacaklarını belirten Avdagiç, çözüm yaklaşımlarını şöyle anlattı: “Biz sorunları ileten bir İTO olmayacağız. Sorunları ve çözüm önerilerini ileten bir kurum olacağız. Çözüm önerisi olmayan hiçbir sorunu siyasiler ile paylaşmayacağız. Bunların çözümü konusunda sıkı takipçisi olacağız.”

İSTANBUL DAHA ÇOK KATMA DEĞER ÜRETECEK

“Marka Şehir İstanbul" adına önemli faaliyetler yürüteceklerini ifade eden Avdagiç, İstanbul’un katma değeri daha yüksek işleri oluşturulan bir şehir olması için çalışacaklarını vurguladı.

Seçim çalışmalarında adayların vaatlerini de değerlendiren Avdagiç, şöyle konuştu: “Burası TOBB’a bağlı olarak görev yapmakta olan bir kurum. Bütün süreçleri bu çerçevenin içinde yürütmek zorundayız. Bazen hayretle de izliyorum. Bu kanunun mevzuatının müsaade etmediği ve içinde olmayan konular vaat olarak ortalıkta dolaşıyor. Bu üzüntü veriyor.”

9 Nisan’da üyelere ‘oy kullanın’ çağrısı

Seçim sürecine kısa bir süre kaldığına dikkat çeken Şekip Avdagiç, oda üyesi bütün işletmeleri 9 Nisan’da yapılacak Meslek Komitesi seçimlerinde oy kullanmaya davet etti. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran’ın son derece dikkatli ve hassas bir seçim süreci yürüttüğünü ifade eden Avdagiç, “Kendilerine teşekkür ediyorum. Bütün üyelerimizi seçime katılmaya ve oy kullanmaya davet ediyorum. Katılım ne kadar fazla olursa seçimin etkinliği kamuoyunda değerlendirilmesi o kadar değerli olacaktır” dedi.


Bir makama değil, bir yolculuğa aday oldum

İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, mart ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada; İTO yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu açıkladı. İstanbul Ticaret Odası’nın 19. döneminin, ülkede yaşananlara bakıldığında, bir asır gibi geçen kritik bir süreç olduğunu anlatan Avdagiç, İTO’nun önünde bir seçimden çok daha fazlasının bulunduğunu ifade etti. Avdagiç, “Bu eşik, İstanbul iş dünyasının gelecek vizyonu için bir mihenk taşıdır. İşte ben, İstanbul Ticaret Odası’nı bu yeni döneme hazırlamak için, vizyon değişimi adına, seçimlerde aday olmaya ve bu yolda yürümeye karar verdim. Tabii, özellikle ifade etmem gerekir ki bir makama değil, bir yolculuğa aday oldum. Adaylık noktasında arkadaşlarımızın teveccühüne mazhar olmak dahi, tek başına bahtiyar olma sebebidir” ifadelerini kullandı.

Şekip Avdagiç kimdir?

Şekip Avdagiç; 1959 yılında Bosna-Hersek’in Zenica şehrinde doğdu. İTÜ Makine Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde ihtisas programını tamamladı. 2005’ten beri İstanbul Ticaret Odası’nda değişik kademelerde yöneticilik yaptı. Halen İTO Meclis Başkanı olarak görev yapıyor. 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Avdagiç; MÜSİAD ve Pendik Yerel Kalkınma Platformu üyesi.

#Şekip Avdagiç
#İTO
#MÜSİAD
6 yıl önce