|

Genç ASKON’dan Azerbaycan’a dev ziyaret

Kadim dostluğu geliştirmek ve yeni ticari ilişkiler kurmak amacıyla bünyesindeki işadamlarıyla birlikte Bakü’ye giden Genç ASKON heyeti, bir dizi resmi temaslarda bulundu. Heyetin hedefi, ortak iş geliştirme toplantılarıyla birlikte Türkiye-Azerbaycan arasındaki ticari hacmi geliştirmek.

14:24 - 24/05/2024 Cuma
Güncelleme: 17:20 - 24/05/2024 Cuma
Diğer
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç ASKON) genel merkez yönetim kurulu üyeleri ve şube başkanları, Azerbaycan’a gitti.
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç ASKON) genel merkez yönetim kurulu üyeleri ve şube başkanları, Azerbaycan’a gitti.

Bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere 4 gün boyunca Bakü’de bulunan heyetin ilk durağı, Kafkas İslam Ordusu şehitliği ve İçeri Şehir oldu. 25 genç tüccardan oluşan heyet daha sonra sırasıyla, KOBİA, Azerbaycan Gençler Fondu, Türkiye Büyükelçiliği ve Yeni Azerbaycan Partisi’ni ziyaret etti. Yüz yüze gerçekleşen toplantılarda pazarlama, medya, inşaat, hizmet sektörü, tekstil ve sanayi gibi iş alanlarında ticari ilişkilerin istişaresi yapıldı.



Üst düzey toplantılar yapıldı

Heyet; KOBİA Başkanı Orkhan Mammadov, Azerbaycan Gençler Fondu Başkanı Qadir Halilov, Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Başmüşavirleri Murat Yaman, Ahmet Erdal ve Yakup Sefer ile İletişim Müşaviri Dr. A. Cihangir İşbilir ve Yeni Azerbaycan Partisi Gençlik Kolları Başkanı Bakhtiyar Islamov ve beraberindeki milletvekilleriyle görüştü.


“Bu meşalenin ilkini Azerbaycan’da yaktık”

Heyete liderlik eden Genç ASKON Başkanı Abdullah Uçan, yeni ticari ilişkiler kurmak amacıyla milletimizin bekasını dert edinmiş genç işadamlarıyla birlikte Azerbaycan’da bulunduklarını söyledi.


Başkan Abdullah Uçan, şöyle konuştu:


“Burada, ticaret hacmimizi geliştirmeye yönelik olarak çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. Özellikle Türk Büyükelçiliğimizdeki ticaret başmüşavirlerimizden aldığımız bilgiler bizim için çok kıymetli oldu. Gençlik adına bu meşalenin ilkini, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da yakmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ticaret hacmini artırmaya yönelik olarak bundan sonraki çalışmalarımız da inşallah hız kesmeden devam edecek.”


“Olumlu sonuçlar elde ettik”


Genç ASKON Genel Başkan Vekili Bekir Çakır da iki ülke arasındaki hem dostluğun hem de ticari ilişkilerin çok daha iyi yerlere gelebileceğine inandıklarını ifade etti. Birçok iş insanıyla bir araya geldiklerinin altını çizen Bekir Çakır, gelişen diyalog neticesinde ciddi anlamda olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti. Çakır, “‘İki Devlet, Tek Millet’ mantığını ticarette de dostlukta da daha ileriye götürebileceğimizden hiç şüphem yok. Gençler olarak bize düşen sorumluluğun farkındayız ve ülkelerimizi daha da ileriye taşıma noktasında kararlıyız” dedi.


“Temaslarımız sürecek”


Heyete ev sahipliği yapan Yeni Azerbaycan Partisi Gençlik Kolları Başkanı Bakhtiyar Islamov ise “Abdullah gardaşımın başkanlığındaki heyetle genel merkezimizde çok verimli bir toplantı icra ettik. Bu bizim ilk görüşmemiz. Fakat umuyorum ki bundan sonraki temaslarımız artarak devam edecek. Gardaşlarımızı burada misafir etmek güzeldi. Ümit ediyorum ki bu ziyaretler her iki ülkenin gençliği için hayırlı olacaktır” ifadelerini kullandı.


Hem ticaret hem seyahat


Aynı zamanda kültürel de bir seyahati barındıran Genç ASKON’un Azerbaycan’daki ticari temasları, yoğun geçen programların ardından sona erdi.

#Genç ASKON
#Azerbaycan
#Türkiye
24 gün önce