|

Gözetleme uydu ihalesinde yarış var

İhalede Vestel Savunma, Alcatel Teletaş, Thales, Tusaş Aerospace, Alcatel Space, Lockheed Martin, Aselsan, Aydın yazılım gibi firmalar yarışacak.

Yeni Şafak
00:00 - 10/07/2005 Pazar
Güncelleme: 15:59 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Gözetleme uydu ihalesinde yarış var

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) öncelikli projeleri arasında yer alan ve bir süre önce uluslararası düzeyde çıkılan Keşif Gözetleme Uydu Projesi ihalesinde yarış başladı. SSM'nin keşif gözetleme uydusu projesine başvuran firmalar, müsteşarlık tarafından ilan edildi. Buna göre SSM'ye, 41 yerli ve yabancı firma veya firma grubu başvuruda bulundu. İki adet keşif ve gözetleme uydu sistemi ile bir adet yer sistemi tedariğine dönük ihaleye başvuran kuruluşlar arasında, Vestel Savunma, Alcatel Teletaş, Thales International Ankara, Tusaş Aerospace, Alcatel Space, Lockheed Martin, Aselsan, Aydın Yazılım gibi firmalar yer alıyor. İhalenin kapsamı ise Haberleşme Alt Sistemi Komuta ve Veri Kotarma Altsistemi, Yer ve Yörünge Tespit ve Kontrol Altsistemi, Güç Altsistemi, Termal Yapısal Altsistemden oluşan bir adet Elekro Optik (EO) keşif ve gözetleme uydu sistemi ve bir adet yer sisteminden oluşuyor.

Sivil amaçlı da kullanılabilecek

Bu arada alımı SSM tarafından gerçekleştirilecek keşif gözetleme ve uydu sistemleri, sivil amaçlı olarak da hizmet verecek. Coğrafi kısıtlama olmaksızın dünya üzerinde herhangi bir bölgeden askeri istihbarat amaçlı yüksek çözünürlüklü görüntü elde edilmesine imkan tanıyacak sistemle aynı zamanda orman alanlarının kontrollü kaçak yapılaşmanın takibi de yapılabilecek. SSM tarafından açılan ihale doğal afet sonrası en kısa sürede hasar tespiti, coğrafi harita verilerinin üretilmesi gibi pek çok sivil faaliyet alanında da coğrafi görüntü karşılayacak bir uydu sisteminin, teknoloji transferi, ortak geliştirme ve ortak kullanımı doğrultusunda tedarik edilmesini kapsıyor.

  • ANKARA (A.A)


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce