|

Havalı şov başladı

Türkiye’nin şova dayalı ilk havacılık fuarı başladı. Havacılık sektörüne yön veren 400 dev firmanın katıldığı fuarda yeni teknolojiler kadar nostaljik uçaklar da dikkat çekti. Şüphesiz fuarın en gözde uçağı, dünyanın en büyüğü olan Boeing 777F tipi kargo uçağı oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:25 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İlk havacılık fuarı başladı.
İlk havacılık fuarı başladı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye'nin şova dayalı ilk havacılık fuarı Eurasia Airshow, Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bulunan alanda dün açıldı. Cumartesi gününe kadar Antalya Uluslararası Havalimanı’nda devam edecek organizasyonda, havacılık ekosistemine yön veren 400 dev şirket, 100’ün üzerinde ülkeden 150 sivil ve askeri delegasyon ile dünyaca ünlü akrobasi takımları da uçuş gösterileriyle boy gösteriyor.


400 FİRMA BOY GÖSTERİYOR

Dev organizasyonda ülkeler adına yapılacak milli katılımların yanı sıra dünyanın önde gelen sivil ve askeri havacılık şirketleri global markalarıyla katılıyor. Dubai, Singapur, Farnborough ve Paris Airshow gibi köklü havacılık organizasyonlarının ardından sektörün Avrasya’daki yeni sahnesi olan Eurasia Airshow’da İngiltere, Rusya, İtalya, Fransa ve İran gibi pek çok ülkeden sivil ve askeri katılımlarla birlikte yerli ve yabancı yaklaşık 400 firma var.

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, açılış töreninde, etkinliğin, havacılık sektörünün geldiği noktayı gösterme açısından önemli olduğunu söyledi. Bu tür fuarların, küresel gelişimin tanıtılması ve pazarlama imkanlarının elde edilmesi bakımından da önemli olduğunu vurgulayan Coşkunyürek, dünyanın önde gelen havacılık sektörü temsilcileriyle Türkiye'nin havacılık sektörü temsilcilerinin bir araya gelme imkanı bulacağını dile getirdi.

200 MİLYON YOLCUYA ULAŞTIK

Havacılığın stratejik açıdan büyük önem taşıyan, en son teknolojinin kullanıldığı sektörlerin başında geldiğini ifade eden Coşkunyürek, "Havacılık ve uzay sektörünün lider markalarını bir araya getiren fuarın, sektörümüzün küresel ölçekte tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını belirtmek isterim. Türkiye, bulunduğu coğrafi mekan itibarıyla Asya, Ortadoğu, Avrupa ve Afrika'nın kesim noktasında doğal bir hat olarak bulunmaktadır. 2017 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı Avrupa'nın 4'üncü büyük bağlantı merkezi konumuna ulaşmıştır” diye konuştu. Coşkunyürek, Türkiye'de 2003 yılında yaklaşık 35 milyon olan yolcu sayısının bugün 200 milyonu aştığını kaydetti.

RUS BAKANDAN ÖVGÜ

Açılışta konuşan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Oleg Bocharov da fuarda Rusya'nın çok sayıda firmayla yer aldığını belirterek, "Önümüzdeki beş günde hem birlikte çalışmak açısından hem de iş birliği açısından büyük bir yol kat edeceğimizi düşünüyorum." dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de G20 Liderler Zirvesi ve botanik EXPO başta olmak üzere Antalya'nın son yıllarda önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptığını, Eurasia Airshow'un da kentin marka değerine katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi. Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta önemli mesafe kat ettiğini belirterek, "Türkiye'nin havacılıkta önemli bir oyuncu olmayacağı algısı değişmeye başladı" dedi.

  • Dünyanın en büyüğü burada
  • Fuarda sergilenen uçaklar ziyarete açıldı. THY’nin Boeing 777F tipi kargo uçağı büyüklüğü, Katar Hava Yolları’nın A 350-1000 yolcu uçağı da konforuyla öne çıktı. Uçakta, 46 business class, 281 ekonomi sınıfı koltuk bulunduğu, bu koltukların masaj özelliği olduğu ayrıca 180 derece yatırılarak iki metre uzunluğunda yatak haline gelebildiği belirtildi. Uçakta aileler için 6 adet 4’lü aile bölümü bulunduğu ve bunların ayrı kapıyla kapatılabildiği ifade edildi. Doha-Londra arasında hizmet veren uçağın business class bölümünde seyahat etmek için tek yön gidiş biletinin 12 bin-15 bin Katar riyali arasında değiştiği bildirildi.

#Havacılık
#Fuar
#Sektör
6 yıl önce