|

Havalimanına dünya övgüsü

İstanbul Havalimanı, Avrupa ve Rus basını tarafından da yakından takip edildi. The Independent gazetesi, haberi, "Erdoğan, dünyanın en büyük havalimanının açılışını yaptı" başlığıyla verdi.

Haber Merkezi
04:00 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:36 - 31/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul Havalimanı, Avrupa ve Rus basınında geniş yer buldu.
İstanbul Havalimanı, Avrupa ve Rus basınında geniş yer buldu.

Haberde, projenin 11 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu yatırımı olduğu kaydedildi. İngiliz yayın kurumu BBC'de "Dünyanın en büyüğü olması planlanan Türkiye’nin yeni havalimanı İstanbul’da açıldı. İstanbul Havalimanı, 2021 yılında toplam 90 milyon yolcuya ev sahipliği yapacak ve bu kapasite 200 milyona kadar artırılabilecek. Bu, dünyanın en yoğun havalimanı olan Atlanta’nınkinin neredeyse iki katı" ifadelerine yer verildi.

KÜRESEL DÜNYANIN KAVŞAK NOKTASI

Belçika devlet yayın organı RTBF, haberinde, "Erdoğan, İstanbul’da gelecekte dünyanın en büyük havalimanının açılışını yapıyor" şeklinde açılışı aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye'yi dönüştüren mega altyapı projelerine önem verdiği belirtilen haberde, Erdoğan’ın, Osmanlı İmparatorluğu'nun eski başkenti olan İstanbul’u bu projeyle, Avrupa, Asya ve Afrika arasında küresel bir kavşak haline getirmeyi istediği vurgulandı.

  • HAVACILIĞIN MERKEZİ
  • Almanya’daki Süd Deutsche Zeitung gazetesi, İstanbul Havalimanı’nın ilk fazının açılışını, “Havalimanı ve sembol” başlığıyla haberleştirdi. Haberde, İstanbul’un yeni havalimanının resmen açıldığı, başlangıçta 90 milyon yolcuya hizmet edecek havalimanının dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacağı vurgulandı. Haberde, İstanbul Havalimanı, dünyanın diğer büyük havalimanlarıyla da karşılaştırıldı. Rusya’daki Rossiyskaya Gazeta, haberi, “Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul’da açıldı” başlığıyla verdi. Türk yetkililerin, tamamlandığında dünyanın en büyüğü olması beklenen havalimanını İstanbul’da açtığı belirtilen haberde, havalimanına ilişkin teknik detaylara yer verildi.
#İstanbul Havaalanı
#​​İstanbul Havalimanı
5 yıl önce