|

Hazır giyimde rekor ihracat

Tekstil sektörü son 12 aylık dönemde 200’den fazla ülkeye 10,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektör ihracatının son bir yılda yakaladığı rakım son 4 yılın rekoru oldu. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, tekstil ihracatındaki artışın süreceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:50 - 8/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Tekstil sektörü son 12 ay içerisinde 10,6 milyar dolarlık ihracat ile son 4 yılın rekorunu kırdı.
Tekstil sektörü son 12 ay içerisinde 10,6 milyar dolarlık ihracat ile son 4 yılın rekorunu kırdı.

Tekstil sektörü son 12 ay içerisinde 10,6 milyar dolarlık ihracat ile son 4 yılın rekorunu kırdı. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz, “Sektörümüz son 12 ay içerisinde 200’den fazla ülkeye 10,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek, bir önceki döneme göre yüzde 7,3’lük bir artış yakaladı" dedi. Mevcut pazarlarda ihracatı artırdıklarını söyleyen Öksüz, 2018 yılının sonuna kadar ihracatımız bu seviyede artmaya devam ederse Cumhuriyet tarihinin tekstil ve hammaddeleri sektöründe en yüksek ihracat rekoruna ulaşacağımıza inanıyorum. Bu sene bütün alt sektörlerimizde rekorlar kıracağımız bir yıl olacak" diye konuştu.

En çok ihracat gerçekleştiren 6’ncı sektör olduklarını belirten Öksüz, "Ülkemizin genel ihracatından aldığımız pay da yüzde 7’lere yaklaştı” diye konuştu.

MODAYA YÖN VERENLERE TEKSTİL SATIYORUZ

Modaya yön veren ülkelerin, en çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler arasında olduğunu belirten Öksüz, “2018 yılının ilk 7 aylık döneminde sektörümüz, İtalya’ya yüzde 5’ten fazla artışla 545 milyon dolarlık, Almanya’ya yüzde 7’den fazla artışla 509 milyon dolarlık, ABD’ye ise yüzde 5’ten fazla artışla 343 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi” dedi.

TERSİNE GÖÇ İÇİN PROJE

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sosyal istikrarın güçlendirilmesi amacı ile devlet tarafından bölge halkına verilen işsizlik yardımlarını üretime ve istihdama kazandırabilmek adına “Tersine Göç” projesini önerdiklerini belirten Öksüz, “Projemizde işverenler, işsizlik maaşı ve vergi muafiyetleri haricindeki maliyetleri üstlenecek. İşsizlik maaşı, yeni kurulacak işletmelerde istihdam oluşturacak personele kullanacak ve bu bütçe üretime ve istihdama kazandırılacak” şeklinde konuştu.

  • İcraat programında
    çözüm var
  • Geçtiğimiz günlerde açıklanan ‘100 Günlük İcraat Programı’nın tekstil ihracatçılarını heyecanlandırdığını belirten Öksüz, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ‘100 Günlük İcraat Programı’nın üretim ve ihracat odaklı olması bizleri fazlasıyla heyecanlandırdı. Açıklanan 100 günlük eylem planı, üretimle büyüme modeline ulaşmamız ve yapısal reformların ivedilikle gerçekleştirebilmesi için nokta atışı çözümleri içeriyor” dedi.

#Ahmet Öksüz
#​Tekstil
#Türkiye
6 yıl önce