|

Hedef: Türkiye

Doğudan batıya, kuzeyden güneye güzellikleriyle dikkat çeken saklı cennet diyarı Türkiye'nin tanıtılması amacıyla birçok çalışma yapılıyor. Biz de turistlerin ve bu güzelliklerin içerisinde yaşayanların mutlaka gezmesi, görmesi ve yapması gerekenleri sizler için derledik.

Yeni Şafak ve
17:31 - 29/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:42 - 29/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle dikkat çeken Türkiye'nin dünya turizm pazarında lider konuma ulaşması amacıyla çalışmalar yapılıyor. Ülkemize yönelik kara propagandanın yürütüldüğü şu günlerde, hükümet tarafından da 9 maddelik '2016 Turizm Eylem Planı' açıklandı. Açıklanan bu eylem planı ile Türkiye'nin güvenli, demokratik, gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayan ve huzurlu tatil yapılacak bir ülke olduğunun dünyaya gösterilmesi amaçlanıyor.



Turizmcilere 3 taksit müjdesi


Bacasız sanayinin gelişmesi için hayata geçirilecek yeniliklerle seyahat acentalarına destek verilecek ve kredi garanti fonu teminatı ile kredi kullanma imkânı sağlanacak. Sektörde muhtemel bir daralma ya da kredilerin geri dönüşünde yaşanabilecek sorunlar söz konusu olduğunda sektör firmalarının banka borçlarında yeniden yapılandırmaya gidilecek. Deniz turizmi tesisleri Ekonomi Bakanlığı'nın teşviklerinden faydalandırılacak, konaklama ve deniz turizmi tesisleri ihracatçı kapsamına alınacak. İşletmelere verilen enerji desteğine ek olarak, su, atık su ve katı atık bedellerinde en düşük tarife uygulanacak. 2016 ecrimisil bedeli ve kira ödemeleri ertelenecek ve 3 eşit takside yayılacak. Toplam cirolar üzerinden alınan pay bedeli de aynı şekilde ertelenecek ve 3 eşit takside bölünebilecek.



Eylem planının açıklanmasının ardından turizme sağlanan teşvikler sektörü mutlu etti. Yapısal tedbirlerin de kısa zamanda devreye konulmasıyla Türkiye, en cazibeli turizm destinasyonlarından biri olma özelliğini korumaya devam edecek.



Bu güzellikler keşfedilmeyi bekliyor


Türkiye'nin doğal ve eşsiz güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor. Bu bağlamda ülkemizi ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken yerleri sizler için hazırladık.



Muhteşem İstanbul Boğazı'nda mutlaka bir tekne turu yapın ve ardından bir balıkçıda lezzetli bir yemek yiyin.



Tarihi yarımadayı, Beyoğlu'nun eşsiz sokaklarını ve Çamlıca Tepesi'ni keşfe çıkın.



Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı gibi bir daha göremeyeceğiniz tarihin kalıntılarına şahit olun. Yine aynı bölgede yer alan Mısır Çarşısı, Kapalıçarşı ve daha pek çok tarihi alışveriş bölgesine uğramadan dönmeyin.



Eğer yolunuz Kapadokya bölgesine düşerse peribacalarını ziyaretin ardından mutlaka balon turu yapın. Tarihi ve geleneksel hamamları da ziyaret etmeyi unutmayın.



Masmavi deniziyle büyüleyen Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi bölgelerde mavi yolculuğa çıkın.



Doğu Karadeniz'in eşsiz yeşilliğini, Ayder Yaylası, Fırtına Deresi, Uzungöl gibi doğa harikalarını gezmeden dönmeyin.



Tarihin seyrini değiştiren Gelibolu Yarımadası'nda keşfe çıkın, anıtları ve büyük mezarları ziyaret edin.



Ankara'da Anıtkabir'i ve Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezmeden, Cumhuriyet'in kuruluşuna tanıklık etmeden dönmeyin.



Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Şeb-i Aruz kutlamalarına katılın ve Mevlevi geleneğinin yaşatıldığı Konya topraklarını görmeye gidin.



Ve tabii ki Türk kültürünün leziz yemeklerinden baklavayı, kebabı, Türk kahvesini, Osmanlı şerbetini tatmadan gitmeyin.



#2016 Turizm Eylem Planı
#turizm
#eylem planı
#açıklandı
#Türkiye
#turist
#artacak
#müjde
#mutlaka yapın
8 yıl önce