|

Kalitenin şartı memnuniyet

Odağına insanı alan projelere imza atan inşaat firması patronları, şimdi de metrekareden başka değerler olduğunu ortaya koymayı hedefliyor. Birleşmiş Milletler’in küresel ilkeler sözleşmesine imza atan AND Gayrimenkul, diğer firmaların da sözleşmeye katılımı için GYODER nezdinde çalışma başlatacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:41 - 25/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Bazı inşaat firmaları; calışan memnuniyeti, güvenlik ve kalite için harekete geçti.
Bazı inşaat firmaları; calışan memnuniyeti, güvenlik ve kalite için harekete geçti.

Türkiye genelinde her yıl en az 600 bin konut inşa ediliyor. Yapılan konutların her bir santimetresinde çalışanların alın teri bulunuyor. Bu önemli gerçekliğin farkına varan bazı inşaat firmaları; calışan memnuniyeti, güvenlik ve kalite için harekete geçti. İşçim memnunsa ortaya güzel iş çıkar gerçeğiyle hareket eden Anadolu Grubu’nun şirketi AND Gayrimenkul, metrekareden başka değerler olduğunu ortaya koymak için Birleşmiş Milletler’in küresel ilkeler sözleşmesine imza attı. Konu ile ilgili bilgi veren AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, imza atılan maddeleri her platformda diğer inşaat firmalarına da anlattıklarını ve bununla ilgili GYODER’de çalışma başlatacaklarını söyledi.

Yolsuzluktan istismara birçok maddeyi kapsıyor

AND’nin altına ima attığı küresel ilkeler sözleşmesinin maddeleri yolsuzluktan işçi istismarına birçok maddeyi kapsıyor. Ali Baki Usta, imza attıkları maddelere uyan firmaların ortaya daha güzel işler çıkaracağını belirtti. Şirketin imza attığı maddeler, iş dünyası, insan hakları ihlallerinin suç ortağı olmamalı, çalışanların sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünü desteklemeli, zorla ve zorunlu işçi çalıştırma uygulamasına son vermeli, her türlü çocuk işçi çalıştırılmasına son verilmeli, işe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılık yapılmamalı, çevre desteklenmeli, rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla savaşmalı şeklinde sıralandı.

Baretler
fora

Bu anlaşmayı 17 Nisan 2017’de imzalayan şirket, çalışanlar için ‘Mutlu İşçi Platformu’ oluşturdu. Usta şöyle konuştu; “Çalışan işçilerin neredeyse yüzde 90’i şantiyede yaşıyor. O şantiyelerin koşulları maalesef çok uygun olmayabiliyor. Standartlarımız yüksek ama yine de mutluluklarının önemli olduğunu anlayıp buna uygun yeni yükümlülükler üstlendik. İşçilere sosyal alanlar oluşturuyoruz. Önemli bir bütçeyi de bu alanda kullanıyoruz. Çalışanlarımız için ‘Mutlu İşçi Platformu’ oluşturduk. ‘Baretler Fora’ ile onlara özel zamanlar oluşturduk. Onları mutlu edecek detayları sorduk, yemek menülerine onları mutlu edecek detaylar ekledik.”


Darbeye dayanıklılık ve değerler ödül getirdi

Tüm bu değerleri kendi şirketlerinin olmazsa olmazları olarak benimseyip uyguladıklarını belirten Ali Baki Usta, bunun da bugüne kadar birçok ödülle karşılık bulduğunu söyledi. Şirket, son olarak 21 Ekim’de İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen Stevie Awards ödül töreninden 4 ödülle döndü. Ali Baki Usta, “Özünde iyilik ve insan olan bir grubuz. Ödüle biz başvurduk. Oradan gelen soru cevapları hazırladık. Merkezi jüri yok. Çok fazla ülkeden jüriler var. En çok şununla ilgilendiler: Darbe sonrasındaki kırılgan dönemde satışların nasıl yönetildiği, ne tür kampanyalar yapıldığı, müşteriye nasıl yaklaşıldığını ve müşteriye sunulan güven. İkincisi de sektörde hangi yönlerimizle ayrıştığımızı irdelediler. Tüm bunlardaki başarımız da ödülü bereberinde getirdi” şeklinde konuştu.

#Güvenlik
#AND Gayrimenkul
#GYODER
6 yıl önce