|

Kapalıçarşı'da altın fiyatları

29 Kasım Çarşamba günü altına yatırım yapacak olan vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren altın fiyatlarını araştırmaya başladı. ''Çeyrek altın fiyatı ne kadar'' ve "Gram altın fiyatı ne kadar?" sorularının yanıtı ise en çok araştırılan konuların başında geliyor. Gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet altını ne kadar, kaç lira oldu? Haftanın ikinci gününde altın fiyatlarındaki son durumu güncel olarak yenişafak.com'dan takip edebilirsiniz. İşte 29 Kasım Çarşamba altın fiyatlarında son durum ve 'gram altın kaç lira' sorusunun yanıtı...

Yeni Şafak
17:40 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:49 - 29/11/2017 Çarşamba
AA
Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında son durum...
Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında son durum...

Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından 164,8 lira seviyesinde dengelendi.

Altın yatırımcısına kazandırmaya devam ederken, dün dolar kurundaki yükselişlerin etkisiyle tüm zamanların zirve seviyesi olan 165,3 lirayı gören altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,48 değer kazancıyla 164,9 liradan tamamladı.

  • Gram altın, güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla 164,8 lira seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 270, Cumhuriyet altını 1.103 liradan satılıyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, bugün (17.35) itibarıyla kapanış fiyatları (TL) şöyle:

Ons altın 1,295 lira seviyesinde

Artan jeopolitik risklerin etkisiyle güne yükselişle başlayan altının ons fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,19 değer kazancıyla 1.295,9 liradan alıcı buluyor.

  • AA Finans Analisti İslam Memiş, dün dolar kurunda yaşanan yükselişlerin altının gram fiyatını desteklediğini söyledi.
  • Dolar kurlarındaki yükselişlerin devam etmesi halinde altını gram fiyatında yeni zirvelerin görülebileceğine dikkati çeken Memiş, teknik açıdan altının gram fiyatında 163 liranın destek, tarihi zirvesi olan 165,3 liranın ise direnç konumuna geldiğini belirtti.
  • Memiş, Kuzey Kore'nin füze denemesi sonrasında jeopolitik risklerin artığını ve altının ons fiyatının 1.300 doları test ettiğini bildirdi.
  • Altının ons fiyatının 1.292-1.302 dolar aralığında işlemler gerçekleştirmesinin beklendiğini söyleyen Memiş, bugün Avro Bölgesi'nde Tüketici Güven Endeksi, Almanya'da enflasyon ve ABD'de büyüme verileri ile ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'in sunumunun takip edileceğini dile getirdi.

Altının kilogramı 164 bin 780 liraya yükseldi

Altın piyasasında, 9 işlemde 13 milyon 890 bin 359,91 liralık ve 29 işlemde 65 milyon 296 bin 1,81 dolarlık işlem hacmi kaydedildi.

  • Gümüş piyasasında ise 5 işlemde 2 milyon 202 bin 486,87 dolarlık işlem hacmi görüldü.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Türki̇ye Cumhuri̇yet Merkez Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Kaloti Jewellery İnternational Kıy. Mad., Troy Kıymetli̇ Maden, Deni̇zBank şeklinde sıralandı.

BIST Altın Endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,08 değer kaybetti.

Bitcoin 10 bin doları buldu

Sanal para birimi Bitcoin'in değeri, ilk kez 10 bin doları aşarak yeni bir rekor kırdı.

Bitcoin'in değeri, gün içinde 10 bin dolara tırmanarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.Sadece bu sene içinde yaklaşık yüzde 1000 değer kazanan Bitcoin, TSİ 22.00'de ise 9 bin 990 dolardan işlem görüyordu.

  • Dünya genelindeki 900'e yakın sanal para arasında en değerli olan Bitcoin’in toplam piyasa değeri ise 170 milyar dolara yaklaşıyor. Bu rakam, sanal para biriminin Mc Donald’s, Goldman Sachs ve Disney gibi dev şirketlerin piyasa değerlerini geride bıraktığı anlamına geliyor.

Buna karşın analistler, inanılması güç performansıyla birçok yatırımcının iştahını kabartan Bitcoin’in oldukça dalgalı bir seyir izleyebileceği uyarısında bulunuyor. Daha birkaç yıl öncesine kadar bin doların altında işlem gören Bitcoin, değerini kısa süre içinde 10'a katlamış olmasına rağmen birkaç günde yüzde 60'a yakın değer kaybettiği dönemlerde oldu.

Bu nedenle riskli bir yatırım aracı olarak kabul edilen Bitcoin'in gelecek dönemde nasıl bir grafik izleyeceğine yönelik görüşler arasında büyük farklılıklar bulunuyor.

Bazı yatırımcılar, sanal para biriminin değerinin 2018 sonunda 40 bin dolara ulaşacağını öne sürerken, diğerleri Bitcoin'in çöküş ihtimalinin yüzde 80'in üzerinde olduğunu savunuyor.


#Altın
#Ons altın
#Piyasalar
#İstanbul
#Kapalıçarşı
6 yıl önce