|

Katar'da dev iş bağlantısı

Expo Turkey by Qatar, ikinci yılında 100 milyon dolarlık ihracat anlaşması ve 150 milyon TL’lik gayrimenkul satışıyla yatırımcıların gözdesi oldu. Körfez yatırımcısının yoğun ilgi gösterdiği fuarda 112 Türk firması yaklaşık 4 bin ikili iş görüşmesi yaptı. Fuarda Türk şirketlerine 5 milyar dolarlık yatırım fırsatı sunuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 00:14 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Gayrimenkul başta olmak üzere 7 ana sektörün yoğun ilgi gösterdiği Expo Turkey BY Qatar’da ihracata yönelik önemli adımlar atıldı. Üç gün süren fuar, 8 bin ziyaretçiyi ağırlayarak rekor katılımcı sayısına ulaştı.
Gayrimenkul başta olmak üzere 7 ana sektörün yoğun ilgi gösterdiği Expo Turkey BY Qatar’da ihracata yönelik önemli adımlar atıldı. Üç gün süren fuar, 8 bin ziyaretçiyi ağırlayarak rekor katılımcı sayısına ulaştı.

EXPO Turkey by Qatar 2018 Fuarı Doha’da sona erdi. Katarlı iş dünyası özellikle mega projeler dikkatlerini çekti. Kanal İstanbul, 3 Havalimanı gibi dev projeleri yakın takibe alan Katarlılar, Türk katılımcılar ile dirsek temasına geçti. Fuar’da Antalya’daki mega projeler de görücüye çıktı. Kruvaziyer Liman, Tünektepe, Konyaaltı Sahili gibi dünya çapındaki projeler Katarlı yatırımcıların büyük ilgisini çekti.

YATIRIM DEVLERİ İLE SIKI TEMAS

Türk katılımcılar Katar’ın en büyük otel yatırımcısı Faysal Holding’in Genel Başkanı Faisal Bin Qassim Bin Faisal Bin Thani Bin Qassim Bin Mohamed Al Thani ile de bir araya geldi. Yeni dönemdeki Türkiye’de yapılması muhtemel projeler konuşuldu. Ayrıca dünyanın en büyük yatırım firmalarının bulunduğu Katar’da Almana Grup Başkanı Omar H. Almana’da Türk katılımcılar ile biraraya geldi. Katarlıların en çok ilgi gösterdiği stantlar yine inşaat sektörü firmaları oldu. Özellikle İstanbul’daki lüks konut projeleri hakkında Katarlılar detaylı bilgi aldı. Mobilya, savunma sanayii gibi diğer alanlarda da fuarda yoğun temaslar gerçekleştirildi. Gıda firmaları da fuarın dikkat çeken katılımcıları oldu

5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM FIRSATI

Bölgenin en büyük ticari buluşma noktası olan Expo Turkey By Qatar’da Türk şirketlerine 5 milyar dolarlık yatırım fırsatı sunulurken başta gayrimenkul sektörü olmak üzere 7 ana sektörde ihracata yönelik önemli adımlar atıldı. Üç gün süren fuar 8 bin ziyaretçiyi ağırlayarak rekor katılımcı sayısına ulaştı. Bölgenin yükselen iki ülkesi Türkiye ile Katar’ın dev şirketlerini buluşturan 2. Expo Turkey by Qatar iş fuarı 100 milyon dolarlık ihracat anlaşmasına sahne olurken, başta gayrimenkul sektörü olmak üzere 150 milyon TL değerindeki sıcak satış ve yeni anlaşmalarla yatırımcıların ilgi odağı oldu.


ÖNEMLİ İŞBİRLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MÜSİAD’ın ana partnerliğinde gerçekleştirilen fuarda önemli işbirliklerini imza atıldı. Türk firmalarının adeta çıkarma yaptığı Expo Turkey By Qatar’a Emlak Konut, Tekfen, Artaş İnşaat, Teknik Yapı, Sinpaş, Türksat, Katmerciler, Çilek Mobilya ve Çaykur gibi sektörlerinin öncüsü şirketlerle birlikte yaklaşık 112 Türk firması katılırken fuarın süresince yaklaşık 4 bin ikili iş görüşmesi yapıldı. Son yıllarda atılan ortak ticari ve ekonomik adımlarla pek çok farklı sektörde yeni ticaret köprüleri kurulurken Katarlı yatırımcıların yoğun ilgisi Türk şirketlerinin yüzünü güldürdü. Türkiye ile Katar arasındaki yaklaşık 1.3 milyarlık ticaret hacminin önümüzdeki dönemde 5 milyar doları bulması beklenirken 2022 Dünya Kupası öncesi Katar’daki altyapı, taahhüt iş fırsatları özellikle Türk inşaat şirketlerinin iştahını kabarttı.

  • Türk şirketleri için cazibe merkezi
  • Expo Turkey By Qatar’ın organizatörlüğünü üstlenen Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, özellikle bu yılki fuarda büyük bir ivme yakalandığını belirtti. Kurt, “Son dönemdeki gelişmeler ışığında Türkiye ve Katar arasındaki diplomatik ve ticari ilişkilerin en üst seviyede ilerlediğini görmek bizi her yıl daha iyisini yapmaya motive ediyor. Fuarımızın ikinci yılında hemen hemen her sektörde muazzam bir iş birliği, yeni yatırım anlaşmaları ve en önemlisi sıcak satışlar gerçekleşti. Expo Turkey By Qatar ile ülkemize büyük bir katma değer sunmanın verdiği mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadık” dedi.
GELİŞMELER UMUT VERİCİ

Fuarda 250 milyon dolarlık iş bağlantısının yapıldığını ifade eden Hakan Kurt, şu bilgileri verdi: “En önemli hususlardan biri de Türk şirketleri için yeni bir cazibe merkezi haline gelen Katar’da ülkemize yönelik büyük fırsatlar sunuluyor. Son dönemde Katarlı yatırımcıların Türkiye’de yatırım miktarı 20 milyar doları bulmuş durumda. İktisadi ve ticari arenada iki ülke yönetimlerinin birbirine sunduğu teşvik ve destekleri düşündüğümüzde yakın zamanda yaklaşık 5 milyar doları bulacak bir iş hacmiyle Katar, Türk şirketleri için vazgeçilmez bir ticaret kapısı olma özelliği taşıyor. 2. Expo Turkey By Qatar’da ortaya çıkan umut verici tablo önümüzdeki yılın da Türk şirketlerinin Katar'la olan ticaret hacmi açısından çok verimli geçeceğinin bir habercisi olarak görüyoruz.”


#Expo Turkey By Qatar
#Türkiye
#Katar
6 yıl önce