|

Mega projeler tam gaz devam

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı ve 3. Köprü şantiyelerinde incelemelerde bulundu. İftarını köprü şantiyesinde işçilerle beraber yapan Arslan, iki projede de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:31 - 8/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dünyanın en büyük şantiyelerinden 3. Havalimanı şantiyesi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Herkese, her şeye inat Türkiye Cumhuriyeti büyük projeleriyle büyümeye, yatırım yapmaya, insanının refahını artırmaya devam edecektir” dedi.



DAHA BÜYÜĞÜNÜ DE YAPACAĞIZ


İstanbul Yeni Havalimanı şantiyesinde incelemelerde bulunan Arslan projenin yüzde 27'sinin tamamlandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu, Başbakan Binali Yıldırım'ın kendilerine gösterdiği hedefler doğrultusunda bu projelerle birlikte daha büyük projeleri de yapacaklarını dile getiren Arslan, dünyanın en büyüğü olacak Üçüncü Havalimanı'ndan dünyanın her yerine uçuş gerçekleştirileceğini söyledi.


Bakan Arslan, “Burasını da gelecek 50 yılı planladığımız için 200 milyonluk yapıyoruz. Bu projeyle birlikte ülkemiz dünya havacılık sektöründe daha çok söz sahibi olacak.” diye konuştu.





Şu anda bile bir şehir gibi


Havalimanının şu anda bile adeta bir şehir olduğunu, 16 bin kişinin çalıştığını ifade eden Arslan, bu rakamın seneye 30 bine çıkacağı bilgisini verdi. Arslan, “İnşallah 2018'in ilk çeyreğinde burası yolcuların geldiği, yolcuların gittiği, uçakların peşi sıra indiği bir havalimanı olacak. Şu anda 1300-1400 uçak inen havalimanlarına büyük diyoruz. Burası ilk bittiğinde 2 bin, tamamı bittiğinde 3 bin uçak inecek.” ifadelerini kullandı.



HEM İNSANA HEM ÇEVREYE DİKKAT


Arslan, daha sonra yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne geldi. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Bakan Ahmet Arslan, köprü ve bağlantı yollarında çok ağaç kesildiğini dair eleştiriler bulunduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “'Ağaç kesiliyor, çevreye duyarlı değil' diye çok tartışıldı. Bizim birinci önceliğimiz insanımıza hizmet edecek projeler yapmak, insanımıza hizmet edecek projeleri yaparken insanımızın geleceğini korumak adına çevre hassasiyeti göstermek ve bizi gelecekte daha iyi noktalara taşıyacak projeler geliştirmek. Protokole göre 5 misli ağaç dikmemiz gerekiyor yani yaklaşık 1 milyon 900 bin adet. Biz bugüne kadar yüklenicimizle birlikte 2 milyonun üzerinde ağaç diktik fiilen, 1,5 milyon adet ilave ağaç dikeceğiz” Arslan, açıklamanın ardından köprü üzerinde işçilerle iftar yaptı.


#Ahmet Arslan
#3. Havalimanı
8 yıl önce