|

Öncelik tanıtıma

Üç gün devam eden Dubai CityScape Fuarı'na katılan Türk firmaları, bu yıl önceliği tanıtıma verdi. 15 Temmuz ihanetinin ardından başlatılan seferberliği Dubai’de sürdüren gayrimenkul firmalarından Artaş, Özak, GAP, Tahincioğlu, Kuzu ve Simpaş dikkat çeken projelerini körfez yatırımcısının dikkatine sundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:50 - 7/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dubai'ne önceki gün başlayan ve üç gün süren CityScape Global 2016'ya katılan Türk gayrimenkul firmaları bu yıl ağırlığı tanıtıma verdi. Türk gayrimenkul sektörünün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcıyla karşılaştığı ilk fuar olan Dubai CityScape'te İstanbul merkezli birçok yeni proje tanıtıldı. Artaş İnşaat, Özak GYO, GAP İnşaat, Tahincioğlu İnşaat, Kuzu Grup ve Simpaş GYO dikkat çeken projelerini körfez yatırımcısının dikkatine sundu.



ARTAŞ ALTI PROJEYİ DUBAİ'DE SERGİLEDİ


Cityscape Global'de 330 metrekarelik standında 6 proje sergileyen Artaş İnşaat; Avrupa Konutları Atakent 4, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Residence & Office ile ortak girişimlerle hayata geçirdiği Vadistanbul ve Tema İstanbul projelerini tanıttı. Avrupa Konutları markasının en yeni halkası Avrupa Office Ataşehir ise Dubai'de ilk kez görücüye çıktı. Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Dubai'de tanıttıkları projelerin toplam değerinin 3.5 milyar dolar olduğunu belirterek, şu anda 2 bin 500 konutun satışta olduğunu söyledi.



KENDİMİZİ İYİ ANLATMALAYIZ


Fuar alanındaki standa bu yıl ilk kez bayrak astıklarını ifade eden Çetinsaya, “Bizim amacımız bir şey satmak değil, Türkiye'yi tanıtmak. Yabancılar Türkiye'de ne oluyor diye endişeleniyor. Birinci derecede amacımız Türkiye'yi, İstanbul'u, daha iyi durumda olduğumuzu yabancı yatırımcıya anlatmak” dedi. Cemaat meselesi halledilirse Türkiye'nin önünün açık olduğunu vurgulayan Süleyman Çetinsaya, “Bunların ayak bağı olduğunu düşünüyorum. Çözülmesi gerekiyordu, çözüldü. Ortadoğu insanı İstanbul'u seviyor. İstanbul'u daha iyi pozisyona getirmemiz, müşteriyi çeşitlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.



Ülkemiz için Cityscapedeyiz


İstanbul'un marka projelerinden SeaPearl Ataköy ile fuara katılan Kuzu Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, projede yer alan 202 odalı otel ve 62 özel rezidansı işletecek olan Jumeirah Group'un CEO'su Stefan Leser'la SeaPearlAtaköy standında bir araya geldi. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Fuarda projelerimizi Körfez yatırımcılarıyla buluşturuyoruz. Bunun ötesinde Türkiye'nin yatırım yapılabilir güvenli bir liman algısını, güçlü demokrasisini ve yükselen ekonomisini de Körfez yatırımcılara sunma şansı buluyoruz. Bu yıl ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.



Gayrimenkul hiç kaybetmez


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme'de, Emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçireceği 'Büyükyalı İstanbul' projesini, Dubai CityScape Fuarı'nda Arap dünyası başta olmak üzere, yabancı yatırımcılara tanıttı. 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı İstanbul'da yaşamın 2019'da başlaması planlanıyor. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Büyükyalı projesinin Türkiye lansmanını 22 Eylül'de yapacaklarını belirterek, “Körfez'e ilk kez geliyoruz. Dubai'de ön talebe çıktık” dedi. Akbalık, bin 400 üniteden oluşan projenin yatırım değerinin 4.2 milyar lira olduğunu kaydetti. 15 Temmuz sonrası durumu da değerlendiren Akbalık, “Gayrimenkul sektörü hiç bir zaman kaybetmez. Mevcut konjonktürü yabancı için fırsat olarak değerlendiriyorum. Bizim burada olmamız Türkiye'ye güveniyor olmamızı gösteriyor” diye konuştu.



Hız kesmeden yatırıma devam


Tahincioğlu ise Cityscape Global 2016 Fuarı'na 3 ayrıcalıklı projesi ile katıldı. Nidakule Ataşehir Batı, Nidakule Finans Merkezi ve Nidapark Kayaşehir projelerini görücüye çıkaran Tahincioğlu, uluslararası platformda da yatırımcılarla buluştu. Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Uluslararası arenada pek çok organizasyonda yerimizi alıyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde uluslararası boyutta organizasyonlar daha da önem kazanıyor. Ülkemizde yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ve sektörümüzün gelişimini anlatmak için önemli fırsat yakalıyoruz” dedi.



Dünyaya ilham olacak bir proje





Fuarda sergilenen en yeni projelerden bir tanesi de Çalık Holding'in gayrimenkul şirketi GAP İnşaat tarafından Beyoğlu'nda hayata geçirilen Taksim360 projesi oldu. Projenin ilk satışa çıkan ofis kısmı Tarlabaşı360 ismiyle satılırken, 93 adet ofisin teslimi Nisan 2017'de yapılacak. 500 adet rezidansın yer aldığı kısım ise Taksim360 ismiyle Dubai'de ilk kez satışa çıktı. Rezidansların fiyatı 7 bin ila 9 bin dolar arasında değişiyor. Proje standını ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim360'ın Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirterek, “Her şeyi içinde barındıran zor bir proje, Beyoğlu'nu değiştireceği gibi bütün dünyaya ilham olacak” dedi.





#Dubai CityScape
#SeaPearl
#Dubai
8 yıl önce