|

Özbekistan’dan Türk devlerine yatırım daveti

Albayrak Holding’i ziyaret eden Özbekistan İpoteka Bank Başkanı Omon Musayev, ülkesindeki iş imkanlarını anlatarak yatırım çağrısı yaptı. Yatırım çağrısından memnuniyet duyduğunu belirden Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Albayrak “Biz çok iyi bir operatör işletmeciyiz. İşletmecilikte, endüstride ve sanayide ülkenin en iyilerindeniz” dedi.

Murat Palavar
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Özbek etkililer çalışma ziyareti için geldiği Türkiye'de yatırım çağrısında bulundu.
Özbek etkililer çalışma ziyareti için geldiği Türkiye'de yatırım çağrısında bulundu.

Özbekistan Devlet Bankası İpoteka Bank Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Omon M. Musayev, çalışma ziyareti için geldiği Türkiye'de yatırım çağrısında bulundu. Türk iş dünyasına seslenen Musayev, Türk şirketleri için Özbekistan'da yeni ayrıcalıklar getirildiğini belirtti. Musayev, Türkiye'den daha çok yatırımcı beklediklerini ifade etti. Değişik ülkelerden finans sektörünün önemli isimlerini biraraya getiren İstanbul Finans Zirvesi’nin ardından Türkiye'de önemli firmaları ziyaret eden Musayev, Özbekistan’daki iş imkanlarına dikkat çekti.

ALBAYRAK’A YATIRIM ZİYARETİ

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'ın direktifleriyle Türkiye'ye geldiğini belirten Omon M. Musayev'in ilk durağı, yurtiçi ve yurtdışında yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken Albayrak Holding oldu. İpoteka Bank yetkililerinin yanısıra iş adamı Selcuk Solak katıldı Holding’in Topkapı merkez binasındaki ziyarette Albayrak Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak ev sahipliği yaptı. Albayrak Varaka Kağıt Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Taşçı da heyetin ziyaretinde hazır bulundu.

BİRLİKTE ÇALIŞALIM MESAJI

İpoteka Bank Genel Müdürü Omon M. Musayev, toplantıda Albayrak Grubu'nu Özbekistan'da yatırım yapmasını istediklerini söyledi. Grubun liman işletmeciliği dışında faaliyet gösterdiği alanlarda Özbekistan'ın ihtiyaçları olduğunu belirten Musayev, Türkiye'den yatırımların artmasında önemli yasal değişiklikler yapıldığına dikkat çekti. Musayev "Türkiye'ye kolaylıklar ve imtiyazlar verildi. Sizlerden ülkemizdeki potansiyelini görüp yatırım yapmanızı bekliyoruz. Dost ve kardeş ülke olarak bizim size ihtiyacımız var" dedi.

TARIMDA TECRÜBENİZ VAR

Albayrak Grubu’nun endüstri ve sanayideki gelişmişliğine vurgu yapan Musayev, "Tarım ve aletleri konusunda ihtiyaçlarımız var. İnşaat konusunda ayrıca birlikte çalışma yürütülebilir" dedi. Traktör üretimine değinen Musayev, tarım makineleri ve teçhizatları noktasında büyük ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Albayrak Varaka Kağıt Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Taşçı, toplantı öncesi kurum hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Balıkesir kağıt fabrikası hakkında bilgiler veren Taşcı, Ocak ayında faaliyetlerine başlayacak fabrikanın Türkiye'nin bu alandaki boşluğunu dolduracağını kaydetti. Özbekistan ile kağıt fabrikası konusunda tecrübelerini paylaşabileceklerini söyleyen Taşcı, ülkede yapılacak fabrikaya öncülük edebileceklerini kaydetti. İpoteka Bank Genel Müdürü Omon M. Musayev ise ülkede Sovyet döneminde kağıt fabrikası olduğunu şimdi ise faaliyetlerini durdurmuş olduğunu söyledi. Musayev "Neden bir kağıt fabrikası olmasın. Kolaylıklar yapmaya hazırız" dedi.


YURTDIŞINDA İDDİALI BİR ŞİRKETİZ

Albayrak Grubu’nun dünyada iddialı bir firma olduğunu kaydeden Mustafa Albayrak, Afrika’daki yatırımlar hakkında da konuştu. Albayrak, “Mogadişu Limanı’nın İşletmesini aldığımız ilk yıllarda devlete ödediğimiz verginin kat bekat fazlasını şimdi ödüyoruzb Somali devletine yaptığımız katkı yıldan yıla artıyor” dedi. Şirketin kendi menfaatleri kadar çalıştıkları ülkenin menfaatini de düşündüklerini kaydeden Albayrak, “Özbekistan’da veya kardeş ülkelerde devlet ile ortak yatırım yapma konusunda istekliyiz. Biz çok iyi bir operatör işletmeciyiz. Ulaşımda temizlikte, liman işletmeciliğinde, endüstride sanayide ülkenin en iyilerindeniz ve dünyada da iddialıyız” dedi. Ziyarette Mustafa Albayrak, Omon M. Musayev’e günün hatırasına bir çini vazo hediye etti. Ziyaret heyetin birlikte fotoğraf çekimi ile son buldu.

KAZANCIN HELALİNİ İSTERİZ

Albayrak Holdingi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Albayrak, grubun yatırımları hakkında bilgiler verdi. Politikalarının Orta Asya ve Afrika’da yatırım yapmak olduğunu belirten Albayrak, ”Kültür ve inanç birliğimizin olduğu yerlerde tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz. Asla ekonomik sömürge prensipleri olan bir şirket değiliz. Ticari amacımız var ama fahiş olan hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Kazancımızın helal olmasına çok dikkat ediyoruz” dedi.

  • TRAKTÖR YATIRIMI İÇİN BÖLGE ZİYARETİ
  • Grubun, Özbekistan ve Türkmenistan’a traktör yatırımı için incelemelerde bulunduğunu da söyleyen Mustafa Albayrak, “Traktör ve motor için çalışmalar yapıldı. 3-4 ülkede üretim bandı kurmak istiyoruz” dedi. Asıl amaçlarının Türkiye’den sadece ürün satmak olmadığını ifade eden Albayrak, “Yatırım yaptığımız ülkeye istihdam oluşturmak ve Know-How ve teknolojiyi de oraya taşımak istiyoruz. Özbekistan’da tek sektörde yatırım yapsak bile diğer sektörlerde de büyümek gibi bir hedefimiz olur” diye konuştu.

TECRÜBEMİZİ DE GÖTÜRÜYORUZ

2014’te Pakistan’a katı atık toplamak için gittiklerini belirten Albayrak, “Bugün Pakistan’da hem çöp topluyoruz, hem 200 milyon yolcu taşıyoruz. Ayrıca ticari taksi işletmeciliği yapıyoruz. Şimdi de orada traktör motor kurmak için hat çalışmalarımız var” dedi. Mogadişu’ya hastane yapmak için gittiklerini kaydeden Albayrak, şunları kaydetti: “Büyükelçilik binası inşa ettik. Limanı’nı işletiyoruz. Enerji için görüşüyoruz. Gittiğimiz ülkelerde oraya uygun olan sektörleri hemen taşıyoruz. İyi bir kadromuz iyi yöneticilerimiz var.”

#Türkiye
#Özbekistan
#Yatırım
#Albayrak Grup
6 yıl önce