|

Planlı yapılaşma kazandırıyor

Kentsel dönüşüm yılı ilan edilen 2018, dikkatleri planlı yapılaşan ilçelere çevirdi. Her ayrıntının tek tek ele alınarak inşa edildiği ilçelerde uzmanlar, en büyük getiriyi vatandaşın elde ettiğini söylüyor. Nitekim hikayesi baştan çizilen ilçelere örnek gösterilen İstanbul-Başakşehir’de fiyatlar 7 yılda yüzde 200’e yakın değerlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:48 - 10/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Gayrimenkul de son dönemde önemli yatırım araçları arasında yer alıyor.
Gayrimenkul de son dönemde önemli yatırım araçları arasında yer alıyor.

Paranın değerli olduğu bu günlerde vatandaş en çok hangi yatırım aracında daha fazla getiri elde edeceğini merak ediyor. Gayrimenkul de son dönemde önemli yatırım araçları arasında yer alıyor. Birçok yatırım aracına göre Türk halkının en güvendiği yatırım hala gayrimenkul. Her ne kadar mevduat faizleri yüksek olsa da uzmanlar, planlı yapılaşmanın olduğu ilçelerden gayrimenkul satın alanların yüksek kazançlar elde ettiğini dile getirdi. Hikayesi baştan oluşturulan ilçelerde kaybetmenin mümkün olmadığına da vurgu yapılıyor. Biz de bu söylemden yola çıkarak planlı yapılaşmada öne çıkan Başakşehir’e fokus yaptık ve gördük ki ilçede getiri 7 yılda yüzde 192’ye ulaşmış. Konutların metrekare fiyatları ortalama bin 200 liralardan bugün 3 bin 500 liraya gelmiş. Bölgede metrekaresi 10 bin liraya da konut var.

MEGA PROJELER VAR

Kanal İstanbul’dan büyük ulaşım yatırımlarına, şehir hastanelerinden sosyal donatılara ve park alanlarına kadar pek çok mega projenin geçiş hattı olan Başakşehir, adeta uydu kent olarak tasarlanmış. İlçenin ilk gelişiminde TOKİ’nin önemli bir rol oynadığı gözleniyor. TOKİ’nin dar gelirli vatandaş için sosyal konutlar geliştirdiği bölge, şimdilerde orta ve üst gelir grubu projelerine ev sahipliği yapıyor. Uzmanlar, Başakşehir’de gelir grupları arasındaki ince çizginin de çok güzel kurgulandığını belirtiyor. Alt gelirli vatandaşın ilçede kendisini ayrıştırılmış hissetmediğine vurgu yapan uzmanlar, yüksek primlerin oluşmasında bu ayrıntının da önceden planlanmış olmasının önemli olduğunu dile getiriyor.


Ülkeler değil şehirler yarışıyor

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu dünyada şehirlerin sokaklarıyla, caddeleriyle ve meydanlarıyla konuştuğunu ve konuşulduğunu söyledi. Bu bilinçle hareket ettiklerini aktaran Kartoğlu, “9 yıl önce kurulan belediyenin nitelikli hizmet binası olmamasına rağmen önce çocuklara ve gençlere okul, kütüphane, bilgi evi, spor parkları ve gençlik merkezi inşa ettik. Şimdi sıra hizmet binamıza geldi. 400-500 bin nüfusa hizmet verecek güzel bir bina olacak. Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı olacak olan projede ilçemizin tüm kamu kurumları yer alacak. Başakşehir Kent Meydanına yüksek katlı olmayan güzel bir bina inşa ediyoruz” dedi.

Belediye binasına Emlak Konut imzası

Emlak Konut, Kuzey Yakası bölgesinde yer alan Kent meydanında yeni belediye hizmet binasının inşaatı için Başakşehir Belediyesi ile protokol imzaladı. 57 bin 790 metrekarelik kapalı alanı olan bina 5 bloktan oluşacak. Proje bünyesinde 470 araçlık kapalı otopark, 400 metrekarelik kreş, erkek ve kadın spor salonları, 1 adet çok amaçlı salon, 4 adet konferans salonu bulunacak. Emlak Konut, Kuzey Yakası projesiyle beraber Başakşehir’de 360 bin metrekarelik bir şehir parkı, 37 bin metrekarelik kent meydanı, otel, ofis gibi hem iş hem sosyal yaşama yönelik faaliyetler de hayata geçirecek. Murat Kurum, yakın zamanda kent meydanı ve meydanda bulunan 5 bin kişilik camiyi hizmet verecek hale getireceklerini de söyledi.


HİKAYE BİTMEDİ

Bölgede bugüne kadar 29 bin bağımsız bölüm inşa eden Emlak Konut GYO, İstanbul’un yeni yakası olarak nitelendirilen Kuzey Yakası projesinde de inşaatlara hızla devam ediyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Başakşehir’de prim potansiyelinin hala yüksek olduğunu söyledi. Kurum, “Planlı şehircilik anlayışının ilk örneklerinden olan Başakşehir’de biz de konut ve ticari ünitelerin yanısıra 328 derslikli 10 okul, 5 kreş, 3 sağlık tesisi ve 4 adet cami inşasına imza attık. Kanal İstanbul gibi projeler buradan gayrimenkul satın alan kişilere geçmişte kazandırdığı gibi görünen o ki bundan sonra da kazandırmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

#Toplu Konut
#Kentleşme
#Murat Kurum
6 yıl önce