|

Rüzgarda Ege Denizi öne çıkıyor

Türkiye’nin ilk off-shore (denizde) Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) rüzgar santrali olacak proje için, dünyada en fazla rüzgar potansiyeline sahip bölgeler arasında Ege Denizi öne çıkıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:00 - 26/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
 Çanakkale bölgesi ve Saros Körfezi ile Trakya’nın Karadeniz kıyılarının ciddi potansiyel bulundurduğu belirtiliyor.
Çanakkale bölgesi ve Saros Körfezi ile Trakya’nın Karadeniz kıyılarının ciddi potansiyel bulundurduğu belirtiliyor.

Sektör yetkililerinden edinilen bilgiye göre, genellikle 20-50 metre derinlikte kurulan off-shore santrallerin ilk örneğinin, Türkiye’nin denizleri bu açıdan dikkate alındığında “yakın deniz” (near-shore) şeklinde gerçekleştirilmesi ağırlık kazanıyor. Bu yıl ilkbahar aylarında ihale şartları netleşecek proje için, Ege’de özellikle Bozcada’nın kıta sahanlığı içinde kalan bölgeler ve Gökçeada açıklarının, Çanakkale bölgesi ve Saros Körfezi ile Trakya’nın Karadeniz kıyılarının ciddi potansiyel bulundurduğu belirtiliyor.

KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEK

Siemens Gamesa Yenilenebilir Enerji Türkiye Üst Yöneticisi Hakan Yıldırım, ülkenin rüzgâr enerjisinde “birinci lig”e çıkması yönünde çok olumlu adımlar atıldığını söyledi. Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope Başkanı Giles Dickson ise; "Türkiye, mevcut iletim altyapısıyla birlikte, off-shore ile de ekonomisine katkı sağlamayı sürdürecek” ifadelerini kullandı.

#Ege Denizi
#Giles Dickson
#Türkiye
6 yıl önce