|

Türkiye ekonomisi 3 yılda AB'ye yaklaştı

'Bay Yen' lakaplı Asya Kalkınma Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Türkiye'de son üç yılda inanılmaz gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 7/03/2005 Pazartesi
Güncelleme: 12:21 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Japonya Maliye Bakan Yardımcılığı yaptığı dönemde, uluslararası piyasalarda "Bay Yen" olarak da anılan Asya Kalkınma Bankası (AKB) Başkanı Haruhiko Kuroda, Türkiye ekonomisinde özellikle son üç yılda inanılmaz değişikliklerin olduğunu söyledi. Kuroda "Türkiye çok kısa bir süre içinde toparlanarak, Avrupa Birliği (AB) kriterlerine yakın bir ekonomik ilerleme içine girdi" dedi.

İstanbul'da, 4-6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Asya Kalkınma Bankası'nın 38. Yıllık Guvernörler Kurulu Toplantısı hazırlıkları için Türkiye'ye gelen Kuroda, hazırlıkların çok iyi gittiğini belirterek, "Şu ana kadar hazırlıklar konusunda hiçbir kaygımız yok" diye konuştu. Soruları cevaplayan Kuroda, toplantıda temel olarak, Asya ekonomisinin geleceği, AKB'nin geleceği, Avrupa ve Asya arasındaki iş birliği konularının ele alınacağını bildirdi.

Türkiye'nin, AKB'nin uzun süreden bu yana üyesi durumunda olduğunu ve banka ile Türkiye arasında çok iyi ilişkiler bulunduğunu söyleyen Kuroda "Türkiye ile AKB arasındaki ilişkiler sayesinde, Türk işadamları, Asya'da daha etkili ticari bağ kurarak, Asya'nın kalkınmasından pay alabilecek" dedi.

Türkiye'de inanılmaz değişiklikler yaşandı
Kuroda, Türkiye ekonomisinde, özellikle son üç yılda inanılmaz değişiklikler olduğunu belirterek, Türkiye'nin çok kısa bir süre içinde toparlanarak, AB kriterlerine yakın bir ekonomik ilerleme içine girdiğini söyledi. Kuroda, şöyle devam etti: "Son üç yıl içinde, Türkiye hızlı bir büyüme sergiledi, mali durumunu iyileştirdi, daha önce çok kötü durumda bulunan bankacılık sektörü temizlendi ve daha sağlıklı bir yapıya kavuşturuldu, uzun süreli bir sorun olan enflasyon tek hanelere indirildi. Türkiye, bütün bunlara rağmen, reformlarını sürdürmelidir" diye konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce