|

Türkiye fırsat yılına girdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2018 yılında Türkiye’nin tarihinde yaşamadığı bir saldırıya maruz kaldığını ifade eden Kaan, “Faiz enflasyon ve dövizle 3 saldırı birden gerçekleşti” dedi.

Murat Palavar
13:36 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 13:41 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Toplantıya, Batman Valisi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, eski futbolcu Tanju Çolak ve işadamları katıldı.
Toplantıya, Batman Valisi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, eski futbolcu Tanju Çolak ve işadamları katıldı.

Geçmişte yaşanan krizlerle kıyaslama yapan Kaan, “2008’de kriz vardı Cumhurbaşkanımız ‘Teyet geçicek” demişti. Teyet geçti. Ama bu seferdeki saldırıya baktığınız zaman dünyadaki yeni çıkan aktörlerle birlikte 2030’a kadar sürecek olan iktisadi sistemin bir anda bozulduğunu gördük. Trump’ın çok büyük etkisi oldu. Ve hiçbir ülkede buna hazırlıklı değildi” dedi. Kaan, Türkiye’nin 2018’in ikinci yarısında enflasyonla mücadele planı dahil olmak üzere yapılmış olan çalışmalarla bu saldırıyı bertaraf ettiğini söyledi.

FIRSAT YILINA GİRDİK

MÜSİAD Batman İl Olağan Genel Kurulu toplantısında konuşan Kaan, 2019’un zor geçecek gibi göründüğünü ama seçime kadar bir rahatlama olacağını düşündüklerini belirtti. Kaan “Hem faizlerin düşeceği hem de enflasyonda düşüşü göreceğiz. Bizler bu dengelenme sürecinde yaşadığımız kriz dönemini fırsat bileceğiz” dedi. Türkiye’nin bir fırsat döneminden geçtiğini ifade eden Kaan, “Çin’in kuşak yol projesi gibi birçok alanda merkez olmamız bizi burada yapacağımız çalışmalarla birlikte dünyanın ekopolitiğinin içersinde en merkezi olma durumuna yükseltebilir” dedi.

YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

Düzenlenen Batman İl Olağan Kongresinde başkanlığa Aladdin İraz seçildi. İraz, görevi Suad Özdemir’den aldı, Toplantı öncesinde MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu tarafından ‘Yerel yönetimlerin bölgesel kalkınmaya etkileri” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Batman Valisi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, eski futbolcu Tanju Çolak ve işadamları katıldı.

YENİ PETROL ALANLARI BULUNACAK

Toplantıda konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin,Türkiye petrolünün yüzde 64'ünün bölgeden çıktığına dikkat çekti. Vali Şahin, şunları kaydetti: “Türkiye petrolünün yüzde 64’ü bu topraklardan çıkıyor. Türkiye’ye yetmiyor, yetmesi söz konusu bile değildir. İnşallah daha arayışlar içerisindeyiz. İnşallah bulacağız”

Vali Şahin, son olarak Batman'da 200'e yakın sanayicinin yer tahsisi beklediğini ifade ederek, "Bugün Batman'da en az 200 sanayici bizden yer bekliyor, yer tahsis ettiğimizde hemen fabrika kurabilecek en az 200 sanayiciden söz ediyorum. Önümüzde büyük pazar fırsatları var, Irak, Suriye gibi. Onun için bugünden hazırlıklı olmak lazım” şeklinde konuştu.

EL ELE BAŞARACAĞIZ

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay i MÜSİAD'ın her alanda Türkiye'nin gelişimine, ekonomisine katkı sunan bir kuruluş olduğunu söyledi. Kuralay, “Biz, her şeyi yapan şehir, her şeyi yapan insan, her şeyi yapan ülke olmaktan vazgeçip bazı temalara odaklanarak o konularda çalışma yapan şehirler markalar ve ülkeler olmak durumundayız” diyen Kuralay, "Her şeyi yapmak hevesindeyiz çünkü çok vakit kaybettik. Ülkemiz artık çok mesafeler aldı artık Batman'dan markalar çıkarmamlıyız onun için de oturup birlikte hareket etmek lazım” dedi.

Yerel yönetimler devreye girdi

MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Sertip Akşahin, kurumun 29’uncu yılı kutlayacaklarını ifade etti. Akşahin,”MÜSİAD ne engeller aştı ne kuvvetli rüzgarlarları durdurdu ve bugünlere geldi” dedi. 1990’dan sonra yerel yönetimlerin sosyal projelerine katkı sağlamaya başladığını söyleyen Akşahin, “Yerel yönetimler devletin üzerindeki yükü azaltmıştır. Çalışmalat sivil toplum kuruluşlarla işbirlikleri ile geliştirilmelidir” dedi.

Daha fazla altyapı gerekli

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, yerel yönetimlerin Avrupa’da fazlasıyla spora ve altyapıya yatırım yaptığını söyledi. Çolak “Almanya’ya bakarsak her mahallede yerel yönetimlerin yaptığı spor tesisleri vardır. Biz artık yerel yönetimlerin bu konuya daha fazla eğilmesini düşünüyoruz” dedi. Gençlerin ilgisinin artık spordan daha çok internete ve cep telefonuna kaydığını söyleyen Çolak “Çocuklar evden ne kadar çıkıyor. Bana kalırsa hiç çıkmıyorlar. Bu nedenle onları spora yöneltemiyoruz” dedi.

#​​Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği
#MÜSİAD
#Abdurrahman Kaan
5 yıl önce