|

Türkiye’ye yatırım yapan kaybetmez

Anadolu Grubu’nun 235 milyon liralık yatırımla Isparta’da kurduğu iki fabrika üretime başladı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Türkiye'ye inanan, güvenen ve yatırım yapan hiç pişman olmamıştır” dedi. Türkiye’nin çektiği uluslararası yatırımları rakamlarla anlatan Erdoğan, "2002-2016 arası 181 milyar dolar yabancı yatırım çekti” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2017 Pazar
Güncelleme: 01:12 - 13/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu

Anadolu Grubu’nun 125 milyon lira yatırımla yapılan kurduğu Isparta Meyve Suyu Fabrikası ile 110 milyon liralık içecek şişeleme fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katılımıyla yapıldı. Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bu tesisle birlikte Anadolu Grubu’nun Türkiye’de 10 yılda yaptığı yatırım miktarı 1 milyar 350 milyon dolara ulaştı.

ÇÜRÜĞE GİDEN ELMA OLMAYACAK

Konuklara, konuşmalar öncesinde Anadolu Grubu'nun üretim tesisleriyle ilgili tanıtım filmi izletildi. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan meyve suyu fabrikasının ülke için hayırlı olmasını dileyerek, Anadolu Etap Gıda'nın önemli bölümünün de ihracata yönelik yılda 100 bin ton meyve işleyeceği, yaklaşık 125 milyon lira yatırım değerine sahip bu üçüncü fabrikasının şehre kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik etti. Artık Isparta'nın meşhur elması başta olmak üzere meyvelerin bu fabrikada ayrı bir değer kazanacağını belirten Erdoğan, çürüğe giden elmaların bulunmayacağını, hepsinin en güzel şekilde değerlendirileceğini bildirdi.

EKONOMİMİZLE DİMDİK AYAKTAYIZ

Erdoğan, Türkiye'nin üzerinde sürekli soru işaretleri oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde gerçekleştirilen yatırımların, uluslararası boyutuyla ayrıca önem arz ettiğini ifade etti Ülkeye inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimsenin pişman olmadığını, olmayacağını da vurgulayan Erdoğan, "Özellikle terörle mücadele konusunda edindiğimiz tecrübeler, kriz durumlarında her meseleyi kendi mecrasında tutma kabiliyetimizi fevkalade geliştirmiştir. Şu anda dünyanın en sıkıntılı yerleri olan Suriye ve Irakla sınırı olan Türkiye'nin aynı zamanda Avrupa, Balkanlar, Rusya gibi bölgelerle çok güçlü ve yakın komşuluk ilişkileri sürüyor. Bu fotoğraf içinde ülkemizin ne bireysel, güvenlik ne de yatırımcı güvenliği konusunda en küçük bir sıkıntısı yoktur. Daha bir yıl önce darbe teşebbüsü gibi içinde işgal ihtimali dahil her türlü felaketin bulunduğu bir tehdit yaşamış olmamıza rağmen demokrasimiz ve ekonomimizle dimdik ayaktayız" dedi.

NE YAPARSANIZ YAPIN YATIRIM DA ÇEKERİZ TURİST DE

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik eleştirilerinin çoğunluğunun kendi iç siyasetleriyle ilgili olduğunun farkında olda olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: Hollanda, Fransa ve Avusturya gibi ülkeler de benzer yöntemlere başvurmuşlardı. Şimdi aynı taktiği Almanya'nın izlediğini müşahede ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlar da normale dönecek. Şu anda Antalya'da otellerimizin doluluk oranı dün itibarıyla yüzde 80'e ulaşmıştır. Ne oluyor yani, bu kadar yapıyorsunuz, yapıyorsunuz buraları seven yine buralara akıp geliyor." Erdoğan, geçen günlerde yapılan rüzgar enerjisi ihalesine katılan 8 firmanın 4'ünün Alman firması olduğuna da dikkat çekti.

YATIRIM ÇEKMEYE DEVAM EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 1984-2001 yılları arasında uluslararası yatırım noktasında aldığının 13,5 milyar dolar olduğunu, 2002-2016 yani 14 yıl içerisinde ise aldığı yatırımın 181 milyar dolar olduğunu aktardı. Erdoğan, hükümetin, bugün de Türkiye'deki yatırım ortamını hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için cazip kılacak önlemleri aldığını kaydetti.

Açılışta konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise "İnanıyorum ki 10-15 yıl içeresinde en önemli ürünümüz bu (tarım ürünleri) olacaktır. Çünkü biz Türkiye'yi biliyoruz, Türkiye'nin tarımını biliyoruz, Türkiye'nin yatırımcısını biliyoruz" dedi.


BURADAN KAZANDIK BURAYA YATIRIYORUZ

Anadolu Grubu, Anadolu Etap ve Coca Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yatırımları hakkında bilgi verdi. Anadolu Grubu olarak 19 ülkede 60'ın üzerinde üretim tesisi ve 25 milyar lirayı aşan cirolarıyla Türkiye'nin bayrağını dünyada gururla dalgalandırdıklarını bildiren Özilhan, Anadolu Grubu olarak kazandıklarını bu toprakların gelişmesi için kullanmayı ilke edindiklerini kaydetti. Özilhan, "Bugün açılış törenini gerçekleştirdiğimiz Türkiye’deki 10. Coca-Cola İçecek fabrikamız, son 10 yılda Türkiye’ye yaptığımız 1 Milyar Dolarlık yatırımın yalnızca son halkasıdır" dedi.

TÜRKİYE’YE İNANDIK YATIRIMLARA DEVAM

The Coca Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, “Coca-Cola sistemi olarak Türkiye pazarına girdiğimiz 1964 yılından bugüne Türkiye’nin büyüme ve gelişmesine şahitlik ettik. Bizler de ortaklarımızla ve Türkiye potansiyeline güçlü inancımızla buradaki yatırımlarımıza hızla devam ettik. Türkiye’de 30 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağladık. Birçok sektöre girdi sağlayarak büyümenin lokomotifi olmaya devam etmekteyiz. Coca Cola olarak Türkiye ile beraber büyümeye ve son 10 yılda toplam 1 milyar 350 milyon dolara ulaşan yatırımlarımızla her alanda değer yaratmaya devam ediyoruz” dedi.

#Isparta
#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce