|

Uzakdoğu pazarında güçleniyor

Türk Hava Yolları, ”özgürlükler ülkesi” anlamına gelen Tayland’a, haftada düzenlediği 14 seferle geçen yıl 325 bin yolcu taşıdı. 70 milyon nüfuslu Tayland pazarından daha fazla pay almaya çalışan THY, sefer sayısını arttırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:01 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Uzakdoğu pazarında güçleniyor
​Uzakdoğu pazarında güçleniyor

Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu şirketi Türk Hava Yolları, Tayland’a haftada düzenlediği 14 seferle geçen yıl 325 bin yolcu taşıdı. Bu ülkeye yeni bir hat açma hazırlığı yapan THY, İstanbul’dan Phuket’e 17 Temmuz’da da ilk seferini yapacak. Haftada 4 frekans olarak Phuket’e uçuş başlatacaklarını belirten Türk Hava Yolları’nın Bangkok Müdürü Abdullah Ahmet Tuğcu, THY’nin Bangkok’a gerçekleştirdiği haftalık 14 sefer ile günde iki uçuş yaptıklarını söyledi.

TÜRKİYE’YE CİDDİ TALEP VAR

2012’de Türkiye ile Tayland arasında vizelerin kaldırılmasının yolcu sayısının artışında bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Tuğcu, “Vizelerin kaldırılmasıyla trafik ciddi şekilde artmaya başladı. Tayland çok ciddi bir pazar. 70 milyonluk ciddi bir nüfusa sahip ama pasaport sahibi oranı yıllar içinde gelişmeye başladı. Bundan 6-7 yıl önce sadece 4-5 milyon kişide pasaport varken şu anda 15 milyona yakın pasaport var. 2012 itibariyle Türkiye’ye de çok ciddi şekilde talep oluşmaya başladı. Bu yıl yüzde 23 kapasite artışımız söz konusu” dedi.

PAMUKKALE VE KAPADOKYA’YA HAYRANLAR

Tayland’dan Türkiye’ye büyük bir talep başladığına dikkat çeken Tuğcu, nisan ayında Türkiye pazarı için % 90 oranında artış yaşandığını ifade etti. Kapadokya, Pamukkale, İstanbul, Bursa ve Edirne gibi yerlere Taylandlıların ilgi duyduğuna dikkati çeken Tuğcu, yolcu pazarında geçen yıla göre yüzde 32-33’lük büyüme öngördüklerini ve uçaklardaki doluluk oranlarının da % 90’lara vardığını belirtti.

#​Türk Hava Yolları
#Tayland
7 yıl önce